România nu a fost inclusă de Marea Britanie pe lista celor 59 de țări considerate “sigure” de coroanvirus

(Last Updated On: July 4, 2020)

Românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să se autoizoleze. Țara noastră nu a fost inclusă de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări considerate cu risc redus.

Printre țările pe care guvernul britanic le consideră sigure se numără Grecia, Franța, Italia, Spania, Germania, Vietnam și Coreea de Sud – ultimele două fiind lăudate pentru modul în care au gestionat criza de coronavirus, informează digi24.ro.

România nu a fost inclusă de Marea Britanie pe lista celor 59 de țări considerate "sigure" de coroanvirus 1

Turcia nu a fost inclusă pe lista țărilor considerate cu risc redus a Uniunii Europene, însă se află pe lista statelor considerate sigure de Marea Britanie.

Suedia, în schimb, este una dintre țările care nu au fost incluse pe lista guvernului britanic. Având o abordare mai relaxată a restricțiilor anti-COVID, rata infecției este mai mare decât cea din ​​Regatul Unit.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, vineri, că partea britanică a informat pe canale diplomatice că pentru cetățenii români se mențin restricțiile la frontiere. Astfel, românii care merg în Marea Britanie sunt obligați să stea în izolare 14 zile.