Județele unde spitalele nu mai au loc la terapie intensivă. „Numărul mare îmi indică, că s-a folosit aerul condiționat, ceea ce nu e recomandat”

(Last Updated On: July 3, 2020)

Trei județe din România au luat-o pe urmele Italiei, la depășirea capacității de internare. Joi au fost 450 de noi cazuri de infectări, nu există semne că în perioada numărul de îmbolnăviri va scădea.

În Prahova, Buzău și Argeș, spitalele sunt depășite, iar multe dintre secțiile de terapie intensivă nu mai au loc pentru pacienți, anunță Stirile Pro Tv. 

Județele unde spitalele nu mai au loc la terapie intensivă. „Numărul mare îmi indică, că s-a folosit aerul condiționat, ceea ce nu e recomandat” 1

În plus, medicii și asistenții sunt epuizați și anunță că dacă nu vin întăriri din alte județe nu vor mai putea să facă față. În Buzău, numărul celor depistați pozitiv s-a triplat în ultima lună.

Cele două spitale suport COVID din zonă sunt aproape pline, iar la terapie intensivă nu mai sunt locuri.

Autoritățile medicale vorbesc despre o situație fară precedent de la începutul crizei sanitare.

Felicia Vasile, director medical Spitalul Rm. Sărat: „Suntem la capacitate maximă, pacienții sunt distribuiți în absolut toate secțiile și compartimentele spitalului. Dacă mai vin pacienți spre internare nu mai putem respecta criteriile epidemiologice de internare.”

Claudia Damian, manager Spitalul de Urgență Buzău: „Mai am 11 paturi disponibile pentru pacienții pozitivați și după cum ați văzut numărul pacienților care se pozitivează zilnic este în creștere și nu știm unde să îi ducem, mai ales că și Bucurestiul este aproape plin și refuză transferul pacienților”.

Numărul celor depistați pozitiv cu COVID-19 s-a triplat și în Argeș după relaxarea restricțiilor. În ziua cu cele mai multe îmbolnăviri, șeful DSP din zonă – medic militar – și-a dat demisia.

Cu aproape 900 de persoane infectate în tot județul, spitalele din Argeș încep să fie depășite de situație. 90 de bolnavi au trimiși deja în alte localități, cu elicopterul, în stare gravă. Secția de terapie intensivă din Mioveni riscă să se închidă în lipsa medicilor.

Sunt 66 de noi infectări și în Prahova, cele mai multe din țară în ultimele 24 de ore. Majoritatea sunt pacienți din două centre de dializă.

Bogdan Nica, director DSP Prahova: „Numărul mare îmi indică, că s-a folosit aerul condiționat, ceea ce nu e recomandat, fie nu s-au respectat regulile obligatorii pentru astfel de centre și vom lua măsurile legale care se impun.”

Laurențiu Dincă: „În urmă cu 30 zile, pe 4 iunie, la ATI se aflau 153 persoane. Astăzi sunt 237. O creștere cu 84 persoane și deja multe din spitale nu mai au locuri la ATI.

În urmă cu 30 zile aveam 4.581 cazuri active. Astăzi sunt 6696.

În urmă cu 30 zile aveam un procent de 1.44% testați pozitiv din numărul de teste efectuate, astăzi am avut 3.59%.

În urmă cu 30 zile aveam o medie de 159 cazuri/săptămână, astăzi 353”.