Italia, Veneto: Persoanele infectate cu coronavirus care ies din casă vor fi arestate. Internarea NU este obligatorie!

(Last Updated On: July 7, 2020)

În Italia, regiunea Veneto, persoanele infectate cu coronavirus nu sunt internate forțat, așa cum se întâmplă în România. Pacienții cu simptome trebuie să își dea acordul pentru internare. Dacă nu vor și sunt găsite pe stradă atunci sunt arestate.

“Ordonanța de astăzi este simplă, dar, în acelaşi timp, complicată. Avem două tipuri de pacienţi izolaţi: izolatul pozitiv care este tratat și izolatul preventiv. Refuzul de a se interna al subiecților care au fost depistaţi pozitivi la testul tampon va duce la raportarea către organele poliției judiciare”, a declarat Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto. „Dacă o persoană pozitivă iese pe stradă, este arestată și dusă la închisoare”, a mai spus Luca Zaia.

Italia, Veneto: Persoanele infectate cu coronavirus care ies din casă vor fi arestate. Internarea NU este obligatorie! 1

“Cu excepția acestor 36 de țări, persoanele care provin din restul lumii fac 14 zile de carantină dacă ajung în Italia. Decretul ministerial prevede însă ca pentru persoanele care merg în alte țări unde rămân doar cel mult 120 de ore să nu existe obligația de a face carantină. Aceasta este o problemă nesemnificativă”, a spus Luca Zaia în cadrul conferinței de presă, este o hibă a decretului ministerial.

În regiunea Veneto există 19.327 de cazuri pozitive, cu 9 mai multe decât ieri. Numărul pacienţilor aflaţi în izolare este 768, cu 13 mai puțin decât cu 24 de ore în urmă. 169 sunt spitalizaţi, 16 sunt pozitivi, iar 10 pacienți se află în terapie intensivă. Până în prezent au murit 2.024 de persoane, cu unul mai mult decât ieri, iar 3.611 au fost externaţi”, a spus Zaia. “Buletinul de luni confirmă tendința.