Infectați. Europol: „Colegul nostru și soția acestuia sunt conectați la masca de oxigen …În timp ce zeci de confirmați asimptomatici ocupă locurile din spitalele Covid, cei cu probleme reale cum e și cazul colegului, au fost trimiși acasă pe motiv că nu mai sunt locuri”

(Last Updated On: July 31, 2020)

Este greu de conceput de ce persoanele asimptomatice sunt internate în spitale iar cei în stare gravă nu sunt primiți decât cu intervenții. Unii mor chiar în curtea spitalului.

Sindicatul Europol: „Colegul nostru Buciuc Ciprian și soția acestuia sunt conectați la masca de oxigen la Institutul Matei Balș din București, iar gravele problemele respiratorii pe care acesta le are sunt destul de evidente, dar pe care Spitalul Victor Babeș si DSP le-au ignorat.

Infectați. Europol: „Colegul nostru și soția acestuia sunt conectați la masca de oxigen ...În timp ce zeci de confirmați asimptomatici ocupă locurile din spitalele Covid, cei cu probleme reale cum e și cazul colegului, au fost trimiși acasă pe motiv că nu mai sunt locuri” 1

În timp ce zeci de confirmați asimptomatici ocupă locurile din spitalele Covid, cei cu probleme reale cum e și cazul colegului, au fost trimiși acasă pe motiv că nu mai sunt locuri.

Este de neimaginat modul dezastruos în care se gestionează această situație și pentru care actuala guvernare trebuie să ia măsuri urgente”.

Ioachim B.: Începe episodul: “ai pile stai în spital”, ești muritor de rând stai acasă… multă sănătate !”

La secția de terapie intensivă a Institutului „Marius Nasta”, se face o selecție a celor mai grave cazuri de coronavirus, în contextul în care de două săptămâni nu mai este niciun pat liber. „Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în terapie e admis în terapie, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secție”, a explicat Beatrice Mahler, managerul Institutului, potrivit Gandul.

„Este îngrijorătoare creșterea numărului de cazuri, cele mai multe sunt concentrate într-o anumită zonă a țării. Creșterea în București va duce cu siguranță și la creșterea numărului de pacienți care vor avea nevoie de asistență în ATI. E nevoie de paturi de terapie intensivă, de aparatură, dar și de resursă umană specializată, care trebuie să fie și la nivelul asistentelor, nu doar a medicului. Este o situație delicată pentru care fiecare trebuie să devenim responsabili”., a declarat Beatrice Mahler.