Infectați cu coronavirusul refuză tratamentul! Medic: „Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptam. Suntem dezarmați. Pacientii au refuzat tratamentul susținând că nu vor sa facem experimente pe ei. Nu mai avem arme”

(Last Updated On: July 14, 2020)

Medicii constată cu uimire că pacienții nu-i ascultă în pandemia de coronavirus. Oare nu au nicio vină? Din păcate, o parte din cei infectați cu coronavirus care refuză tratamentul fac forme severe și mor.

Șeful spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, avertizează că medicii sunt dezarmați în lupta cu Covid-19, în primul rând din cauza aglomerației din spitale și, în al doilea rând, din cauza reticenței și a refuzului pacienților de a fi tratați.

Infectați cu coronavirusul refuză tratamentul! Medic: „Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptam. Suntem dezarmați. Pacientii au refuzat tratamentul susținând că nu vor sa facem experimente pe ei. Nu mai avem arme” 1

El a dat exemplul unui pacient a cărui stare s-a agravat pentru că a refuzat tratamentul: „Avem în Terapie un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, ne-a spus că nu vrea sa facem experimente pe el. Din păcate, acum este la Terapie Intensivă si nu putem decât să îi dăm tratament suportiv”, a mai spus directorul de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, potrivit A3. 

Medicii consideră că întreg efortul depus până în acest moment este anulat de iresponsabilitatea oamenilor. Situația o să devină critică, atrage atenția medicul.

„Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepții teoriei conspirației. Nu avem cu cine să luptam. Suntem dezarmați. Toata munca noastra s-a dus pe apa Sâmbetei.Pacientii au refuzat tratamentul susținând că nu vor sa facem experimente pe ei. Nu mai avem arme.

Nu te poți lupta cu prostia, cu ignoranța si cu conspirația, cu indolența, cu nesimtirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienti relativ tineri, între 50 și 70 de ani”, a mai spus Cristian Oancea.

Lili Crăciun: „10 asimptomatici pozitivi din Bihor au refuzat internarea. Așadar, circulă liber printre noi. Cel mai interesant este că 4 din cei 10 pozitivi sunt cadre medicale de la Spitalul din Salonta. Deci 4 cadre medicale -asistente – pozitive au refuzat internarea. Cadre medicale, da! Să râd, să plâng?”