Infectați. Alți 3 români în vacanță în Grecia depistați pozitiv

(Last Updated On: July 13, 2020)

Doi români aflaţi în Insula Evia şi unul aflat în Salonic au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Cei doi din insula Evia au fost transferaţi într-o unitate hotelieră special destinată pentru carantină unde vor rămâne pentru 12 zile. Ceilalţi membri ai grupului cu care cele două persoane confirmate pozitiv au intrat în Grecia şi care au fost testaţi, la rândul lor, la momentul intrării pe teritoriul elen, au fost plasaţi în izolare. Aceştia urmează să revină în ţară în cursul zilei de marţi cu un autocar pus la dispoziţie de agenţia turistică, a adăugat MAE, preluați de stiripesurse.ro.

Infectați. Alți 3 români în vacanță în Grecia depistați pozitiv 1

Cetăţeanul român aflat în Salonic a contactat Consulatul General al României la Salonic şi a menţionat că a fost anunţat de autorităţile elene, la data de 11 iulie, cu privire la rezultatul pozitiv al testării efectuate la intrarea pe teritoriul acestui stat.

„Persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 8 iulie a.c., aflându-se în prezent într-un apartament închiriat în Salonic, împreună cu un alt cetăţean român care până la acest moment nu a fost testat. Consulatul General al României la Salonic întreprinde demersuri pe lângă autorităţile elene pentru aplicarea procedurii prevăzute de legislaţia elenă în astfel de cazuri, inclusiv o eventuală retestare a persoanei infectate”, arată comunicat de presă.

Ambasada României la Atena şi Consulatul General al României la Salonic au întreprins demersuri de urgenţă pentru solicitarea de date oficiale din partea autorităţilor elene centrale cu privire la situaţia celor trei cetăţeni români depistaţi pozitiv, precum şi pentru a se asigura că aceştia primesc îngrijirea şi asistenţa necesare în astfel de situaţii.