Infectați. 55 de angajați depistați pozitiv la o fabrică de cablaje auto din România. „Cei mai mulţi au ajuns deja în spital, astăzi vor ajunge ultimii”

(Last Updated On: July 22, 2020)

Rând pe rând fabricile din România sunt lovite coronavirus, cel mai probabil nu se respectă minime reguli anti-COVID 19.

Focar de coronavirus la o fabrică de cablaje auto cu 3.400 de salariaţi, după ce 55 de persoane au fost confirmate cu coronavirus. Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, i-a avertizat pe cetăţeni să respecte toate măsurile de protecţie în timpul serviciului, dar şi în mijloacele de transport în comun, anunță RTV. 

Infectați. 55 de angajați depistați pozitiv la o fabrică de cablaje auto din România. „Cei mai mulţi au ajuns deja în spital, astăzi vor ajunge ultimii” 1

“Cel mai mare angajator din Brăila are 50 de angajaţi pozitivi. Cei mai mulţi au ajuns deja în spital, astăzi vor ajunge ultimii. Riscul de la Yazaki nu este doar unul epidemiologic. Trebuie să ţinem cont de impactul economic al unei crize majore care apare acolo, de impactul social, pentru că vorbim de 3.400 de angajaţi, adică 3.400 de familii din tot judeţul”, a declarat prefectul, miercuri, într-o conferință de presă.

Prefectul i-a avertizat pe angajați că dacă nu vor lua măsuri și nu se vor proteja, fabrica va fi închisă.

“Dacă nu vă luaţi măsuri, dacă nu vă protejaţi cei care ştiţi că aţi intrat în contact cu cazuri pozitive, nu staţi acasă, nu anunţaţi Direcţia de Sănătate Publică, vom fi obligaţi să luăm măsura închiderii fabricii! Iar asta are impact economic, social. Nu ştiu, poate investitorul chiar va spune: ‘Am plecat de la Brăila!’. Nu ne permitem să facem treaba asta”.

De asemenea, Cătălin Boboc a recomandat conducerii companiei să fie sancţionaţi angajaţii care nu respectă măsurile de protecție.

“Până acum nu sunt probleme grave acolo, dar aici vorbim de foarte mulţi contacţi, pentru că este o fabrică foarte mare, lucrează foarte mulţi acolo. Ei vin de peste tot din judeţ, călătoresc cu acele mijloace de transport.

De o săptămână, păstrăm legătura în continuu cu cei din conducerea Yazaki. Şi-au luat toate măsurile, ne-au asigurat că au dat măşti, viziere chiar fiecărui angajat. Vorbim despre o aglomerare de oameni care lucrează în două schimburi, motiv pentru care există un risc foarte mare. Am văzut în interiorul fabricii muncitori care mai aveau şi masca sub nas, mai aveau şi viziera ridicată.

Acum, sincer, degeaba le ai, dacă nu le porţi. Noi am făcut un apel la cei din conducerea acestui angajator şi le-am spus că, până la urmă, trebuie să aplice şi sancţiuni în interiorul fabricii. Dacă nu vrei să sancţionezi doi-trei oameni care nu respectă aceste măsuri, rişti să-ţi închizi toată activitatea”, a completat Boboc.