Infectată. Mărturia Arianei, fetița de 12 ani care a cerut să fie internată, ca să nu-i dea coronavirus mamei care a avut cancer: „M-am panicat…m-am dus să stau afară. Gândul meu a fost că nu mai intru în casă niciodată. Să nu cumva să se îmbolnăvească, i-am spus să stea departe de mine”

(Last Updated On: July 29, 2020)

O fetiță de 12 ani, din Oradea, devine exemplu pentru cum ar trebui să se poarte orice persoană responsabilă. Copila a fost testată pozitiv pentru coronavirus și, deși medicii i-au spus că poate rămâne acasă, în izolare, a decis singură că vrea să fie internată pentru a-și proteja mama care suferă de o afecțiune oncologică.

Adriana Codrean, medic curant Spitalul Municipal Oradea, pentru observatornews.ro: Ce m-a impresionat cel mai mult a fost maturitatea acestui copil. Este foarte conștientă de pericolul pe care îl reprezintă infecția cu COVID-19. Este o tânără foarte curajoasă. Și este o tânără minunată!

Infectată. Mărturia Arianei, fetița de 12 ani care a cerut să fie internată, ca să nu-i dea coronavirus mamei care a avut cancer: „M-am panicat...m-am dus să stau afară. Gândul meu a fost că nu mai intru în casă niciodată. Să nu cumva să se îmbolnăvească, i-am spus să stea departe de mine” 1

Mariana Fericean, medic epidemiolog: Era foarte informată. Mi-a spus că s-a documentat. A consultat și articole medicale. Era familiarizată și cu termenii medicali.

Mama Arianei: Vă daţi seama că nu eram de acord ca ea să plece de aici. Şi să plece în condiţiile în care a plecat. Te duci undeva, te duci în excursie, dar nu aşa.

Ariana şi-a făcut singură bagajul şi şi-a convins mama să sune la salvare.

Ariana: M-am panicat. Nu știam ce să fac. M-a bușit plânsul la un moment dat. Nu știam cum să reacționez. Pur și simplu mi-am luat viziera și mi-am luat mânușile și m-am dus să stau afară. Gândul meu a fost că nu mai intru în casă niciodată. Să nu cumva să se îmbolnăvească, i-am spus să stea departe de mine. Aș face absolut, absolut orice să o protejez. M-a crescut foarte greu și o să îi fiu datoare pe viață. Nu-mi puteam imagina ca eu să îi fi dat virusul acesta.

Ariana: Este greu. Eu de 12 ani nu am stat niciodată atât de mult despărțită de mama mea. Să știi că stai, pot să spun, într-o cutie, absolut toată ziua, și nu ai voie să faci absolut nimic.

Mama Arianei: Acum este chiar ok, se simte ok, dimineaţă era un pic aşa abătută, că nu mai rezistă, mă simt, zice, ca într-o cutie de chibrit închisă, nu mai rezist.

Deocamdată nu se pune problema externării. Dar, cum Ariana este un pacient model, iar simptomele ei sunt uşoare, medicii sunt optimişti şi speră ca peste două săptămâni testul să iasă negativ.