Infectat? Președintele Braziliei a luat în râs coronavirusul, iar acum este în spital: Prezint simptome

(Last Updated On: July 7, 2020)

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, care nu a crezut în existența coronavirusului, a anunțat luni că prezintă simptome de COVID-19. I s-a făcut testul iar astăzi se va afla dacă este infectat sau nu.

Potrivit canalului de televiziune AFP, preşedintele, care este foarte sceptic în ce priveşte pandemia de COVID-19, i-a declarat unui jurnalist că are unele simptome ale coronaviruslui, inclusiv febră 38 grade Celsius, şi că a făcut o radiografie la plămâni la spitalul militar, informează stiripesurse.ro.

Infectat? Președintele Braziliei a luat în râs coronavirusul, iar acum este în spital: Prezint simptome 1

Într-o înregistrare video realizată de unul dintre simpatizanţii săi, cărora li se adresează frecvent de la porţile reşedinţei sale la Brasilia, şeful statului, purtând o mască albă, a declarat că s-a întors de curând de la spital, unde a făcut o “radiografie pulmonară”.

“Plămânul este curat, da? Voi face un test de COVID în scurt timp, dar totul este bine bine”, a declarat el după ce i-a avertizat că nu se poate apropia prea mult de suporterii săi.

Potrivit presei braziliene, rezultatele testelor vor fi cunoscute marţi.

De la începutul pandemiei, Jair Bolsonaro, 65 de ani, a minimalizat boala şi a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând în acelaşi timp măsurile de izolare introduse în mai multe state.

Sâmbătă, el a publicat mai multe fotografii pe reţelele sociale în care este cu faţa descoperită însoţit de mai mulţi miniştri şi de ambasadorul american la Brasilia, în cursul unei recepţii cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Luni, președintele el a exercitat dreptul său de veto asupra a două legi privind utilizarea măștilor în locuri publice pentru votate pentru a preveni răspândirea pandemiei în Brazilia.

După Statele Unite, Brazilia este cea mai grav afectată țară din lume, cu un total de 1,6 milioane de cazuri de COVID-19. Până în prezent, 65 487 de persoane au murit.