HARTĂ Județele din România unde este obligatorie masca de protecție și în spațiile deschise. Dr. Vasi Rădulescu: „Toți cei care spun că e inutilă și militează pentru „Jos masca!” ar trebui să fie operați de chirurgi fără măști, care le tușesc direct în plagă”

(Last Updated On: July 30, 2020)

Potrivit unui sondaj IRES 25% dintre români nu sunt îngrijorați de coronavirus. Mulți dintre aceștia refuză să poartă mască. Dar 75 % sunt îngrijorați astfel că autoritățile au început, timid, să reintroducă măsuri restrictive. Sondjul guvernează România.

Purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise a devenit obligatorie în mai multe județe din România, după ce bilanțul noilor cazuri de coronavirus a crescut îngrijorător de la o zi la alta, anunță G4Media.

HARTĂ Județele unde trebuie să purtăm obligatoriu masca de protecție și în spațiile deschise

Vasile Dîncu: Din cel mai recent studiu IRES cu privire la impactul COVID – 19 în România am aflat că:
🔗Trei sferturi dintre români spun că sunt foarte și destul de îngrijorați cu privire la situația generată de pandemia de COVID – 19 în România.

🔗Aproape 7 din 10 români sunt îngrijorați de posibilitatea de a se infecta ei, personal, cu coronavirus”.

Argeș. Argeșul este primul județ care a instituit purtarea obligatorie a măștilor în spațiile deschise.

Dâmbovița. Dâmbovița este al doilea județ care a instituit această măsură.

Galați. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis, miercuri, să instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele din judeţ cu vârsta de peste 5 ani, în spaţiile aglomerate, închise sau deschise, începând cu 1 august. Se exceptează de la această măsură persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

Brașov. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis, miercuri, ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie, din 1 august, în pieţe şi târguri, precum şi pe arterele pietonale intens circulate ale localităţilor din judeţ

Vâlcea. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a decis purtarea obligatorie a măștii de protecție în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul, cum sunt târgurile, piețele, ştrandurile, piscinele, gările, autogările, staţiile de transport în comun.

Iași. Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului Iași a decis obligativitatea purtării măștii în piețe, mijloace de transport și de către muncitorii de pe șantiere, doar la nivelul municipiului Iași.

Călărași. Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului Călărași a aprobat o hotărâre prin care recomandă purtarea măștii și în spațiile deschise aglomerate, fără ca aceasta să fie obligatorie.

Dr. Vasi Rădulescu: Toți cei care spun că e inutilă și militează pentru „Jos masca!” ar trebui să fie operați de chirurgi fără măști, care le tușesc direct în plagă. Să vedeți apoi evoluții extraordinare ale intervențiilor. Să vedeți cât de inutilă e „botnița”.