Guvernul pregătește carantinarea cartierelor cu infectați. Nelu Tătaru: 1.000 de cazuri/zi, posibile în următoarele două săptămâni

(Last Updated On: July 20, 2020)

De marți intră în vigoare noua lege a carantinării, până va fi desființată de politicienii de la CCR.

Tătaru a afirmat că, în funcție de evoluția epidemiei, poate fi luată la un momentan măsura izolării unei zone sau a unui cartier. ”Noi avem în studiu foarte multe focare și foarte multe localități. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea acelei zone sau localități”, a declarat Tătaru la Digi24.ro, potrivit G4Media.

Guvernul pregătește carantinarea cartierelor cu infectați. Nelu Tătaru: 1.000 de cazuri/zi, posibile în următoarele două săptămâni 1

Principalele declarații:
”S-a discutat evoluția ultimelor două săptămâni și în ultimele două zile de weekend. În acest context, s-a discutat capacitatea sistemului medical de a trata, de a interna.

Sunt focare care trebuie urgentate în anchetă. Mâine voi decide ca orice persoană depistată pozitiv să fie făcute anchete în maxim 12 ore ancheta epidemiologică.

S-a mai dispus ca toate datele despre anchetă să fie dirijate către Ministerul Sănătății. S-a mai discutat despre izolare și carantiare, să punem gestiona zonele cu cazuistică cu număr ridicat.

Putem avea la un moment dat și o izolare a unei zone, a unui cartier. Dacă avem nevoie de personal, o să începem să detașăm personal. Dacă va fi nevoie de transferuri în spitale le vom face pentru a putea gestiona focarele sau suprapopularea”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mai declarat luni seara, la Digi24, că sunt șanse să fie peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi raportate în următoarele zile, anunță stiripesurse.ro.

„De maine intra in vigoare legea, suntem pe internare si pe izolare. Noi vom avea in urmatoarele 14 zile o crestere usoara, progresiva, putem sa ajungem la 1.000 de cazuri pe zi”, a spus ministrul. Nelu Tătaru a adăugat că speră să nu fie mai multe de 5% din pacienți care să aibă nevoie de internare la ATI.