Focar de coronavirus la un spital din România din cauza unei asistente medicale care nu credea în existența coronavirusului. „Nu credea că trebuie să poarte mască, nu accepta ideea de a purta mască”

(Last Updated On: July 8, 2020)

O asistentă medicală de la Spitalul CFR din Timisoara, care nu credea că există coronavirus și refuza să poarte mască de protectie, este bănuită că ar fi sursa care a infectat mai mulți colegi și pacienți din spital.

„Acest focar, mai extins decât ne-am fi aşteptat, a pornit de la o persoană care nu credea că există virusul. Nu credea că trebuie să poarte mască, nu accepta ideea de a purta mască şi nu voia să înţeleagă faptul că, fiind cadru medical, trebuie să aibă o anumită atitudine, nu doar în spital, ci şi în afara spitalului.

Focar de coronavirus la un spital din România din cauza unei asistente medicale care nu credea în existența coronavirusului. „Nu credea că trebuie să poarte mască, nu accepta ideea de a purta mască” 1

Nu poţi să nu respecţi nimic, să te contaminezi, după care să aduci virusul în spital. Iată că am ajuns în această situaţie neplăcută în care şi pacienţi au fost infectaţi de la această persoană, dar şi alte cadre medicale. Vom vedea dacă părţile vătămate vor depune plângere şi, este foarte probabil, ca această persoană să aibă mari probleme în viitor”, a declarat medicul Virgil Musta, citat de adevarul.ro.

După îmbolnăvirea ei au apărut alte şase cazuri în acelaşi spital, în rândul cadrelor medicale şi pacienţilor.  Asistenta s-a externat la cerere din Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara. Alte două asistente infectate sunt în izolare la domiciliu, deşi pozitive, iar patru pacienţi depistaţi cu noul coronavirus sunt internaţi la Spitalul CFR, într-un pavilion special.