Familia unui bărbat decedat de COVID-19 a desigilat sicriul: „A murit de cancer şi ei ne obligă să-l îngropăm aşa ca să ia bani“

(Last Updated On: July 1, 2020)

Tot mai multe persoanele acuză autoritățile că oferă bani pentru a declara persoanele decedate ca fiind infectate cu coronavirus. Cel mai probabil rudele confundă ajutorul de deces cu această „mită”.

A fost scandal la Suceava unde un bărbat în vârstă de 41 de ani a decedat după o lungă şi grea suferinţă. Avea cancer şi s-ar fi infectat şi cu SARS- CoV-2, spun autorităţile. Din acest motiv, sicriul trebuia să rămână sigilat pe tot parcursul ceremoniei de înhumare. Numai că rudele defunctului l-au desigilat. Poliţia a deschis un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Familia unui bărbat decedat de COVID-19 a desigilat sicriul: „A murit de cancer şi ei ne obligă să-l îngropăm aşa ca să ia bani“ 1

Unul dintre participanţii la înmormântare a intrat în direct pe Facebook din cimitir şi a ţipat în gura mare că bărbatul a murit de cancer şi că acum autorităţile obligă rudele să-l îngroape ca mort de COVID-19, pentru bani, anunță Adevarul. 

“Uitaţi ce să întâmplă la noi, în România. A murit de cancer şi ne obligă să-l înmormântăm de COVID ca să ia bani. Uitaţi, oameni buni! Ne obligă să-l îngropăm de COVID şi el a murit de cancer. Uitaţi, oameni buni, ce legi sunt!”, a spus Marin Suciu.

Inspectorii sanitari au fost însoţiţi atât de poliţişti, cât şi de jandarmi, pentru a aplana eventualele conflicte de la faţa locului. Echipele de intervenţie au obligat rudele să sigileze sicriul, mai anunță Adevarul.