Epidemiologul Molnar Geza, despre numărul mare de cazuri: „Starea de urgență se răzbună în momentul de față”. Scenariul pozitiv anunțat

(Last Updated On: July 28, 2020)

Numărul cazurilor de Covid-19 din țara noastră o să scadă în următoarea perioadă, susține epidemiologul Molnar Geza. România a intrat deja pe un platou, iar de aici înainte bolnavii ar trebui să fie tot mai puțini.

„Sunt convins că aceste focare au cam ajuns pe un platou. Dovada cea mai bună e că în zona de mijloc sub aspectul stăpânirii morbidității în perioada de urgență am ajuns, dacă facem excepție de Luxemburg, pe primul loc la numărul de cazuri înregistrate. Dar, conform celor 14 zile, nici unul dintre județe în totalitatea lui nu ajunge la indicatorul de 3 la mie. În cadrul județelor unde sunt focare la diferite instituții, de la spitale sau cămine de bătrâni în colectivități cu oameni mulți.

Epidemiologul Molnar Geza, despre numărul mare de cazuri: „Starea de urgență se răzbună în momentul de față”. Scenariul pozitiv anunțat 1

Pe baza acestora pot spune că de aici înainte trebuie să urmeze o scădere. Noi va trebui să trăim cu acest virus. Ce ar putea să schimbe această situație?

Vă rog să mă iertați, dar cu următoarea problemă nu o să fiu plăcut publicului. Jocurile astea sau sporturile care s-au început cu carantinările mie nu-mi inspiră încredere. Da, afectează psihic populația, dar cele opt criterii pentru carantinare zonală sau județeană 6 sunt subiective și neprofesionale sub toate aspectele. Starea de urgență se răzbună în momentul de față.

Eu nu zic că trebuia să luăm modelul suedez, deși ei sunt cu un indicator mai bun decât noi. Deci închiderea pe baza acestor criterii este greu de implementat, cât și de suportat. În afară de asta lasă o posibilitate a zonei de manevră și pentru abuzuri.

Eu aș face așa: să lăsăm medicii să lucreze. Aș face investigare și apel la populație să respecte igiena”, a declarat epidemiologul, citat de stiripesurse.ro.