Emilian Isaila: „V-am zis că Iohannis nu și-a luat geanta aia degeaba la Bruxelles. A îndesat în ea 80 de miliarde de euro. Mai mult n-a încăput”

(Last Updated On: July 21, 2020)

Klaus Iohannis a anunțat marți dimineață că România va primi în total 79,9 miliarde de euro din planul de recuperare de 750 de miliarde euro și bugetul multianual 2021 – 2027 al UE, în valoare de 1.074 de miliarde de euro. Inițial, România trebuia să primească 33 de miliarde de euro.

Emilian Isaila: „V-am zis că Iohannis nu și-a luat geanta aia degeaba la Bruxelles. A îndesat în ea 80 de miliarde de euro. Mai mult n-a încăput”

Emilian Isaila: „V-am zis că Iohannis nu și-a luat geanta aia degeaba la Bruxelles. A îndesat în ea 80 de miliarde de euro. Mai mult n-a încăput” 1

Principalele declarații ale președintelui, potrivit G4Media:
Tocmai s-a încheiat Consiliul European și am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România.

Iată că, după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansare, pentru revigorare economică.

Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.

Iată, deci, că până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos. Încă o dată, este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european, și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”.