Cum rezistă medicii români care tratează COVID, în combinezoane şi cizme de cauciuc, pe caniculă: “Sunt storşi de vlagă, sunt condiţii inumane”

(Last Updated On: July 4, 2020)

Medicii de primă linie care tratează pacienții cu coronavirus, pe lângă faptul că riscă să fie contaminați cu virusul Sars CoV-2, în zilele călduroase, atmosfera din secții, în special Unitatea de Terapie Intensivă, este sufocantă, mai ales având în vedere cât de echipați sunt medicii.

Indiferent de temperatura de afară, în timpul pandemiei, medicii și asistentele ATI sunt echipați cu combinezoane și cizme de cauciuc. În plus, ei poartă și ochelari de protecție, mască şi vizieră, în saloane în care nu sunt aparate de aer condiţionat, scrie antena3.ro.

Cum rezistă medicii români care tratează COVID, în combinezoane şi cizme de cauciuc, pe caniculă: "Sunt storşi de vlagă, sunt condiţii inumane" 1

“Atmosfera este apăsătoare, este grea, lucrează în condiţii inumane, la peste 30 de grade să lucrezi în combinezon şi în cizme de cauciuc, cu mască, ochelari, vizieră, e aproape imposibil să rezişti zi de zi în aceste condiţii”, a declarat prim-vicepreședintele Sanitas, Iulian Pope.

Sindicaliştii din sănătate spun că, după şase ore de muncă în astfel de condiţii, personalul medical este “stors de vlagă” şi, în consecinţă, propune reducerea programului de lucru şi zile în plus la concediul de odihnă.

“Lucrează şase ore în combinezoane, practic nimeni nu rezistă mai mult. S-au adaptat din mers, dar oricum este destul de chinuitor şi această perioadă este destul de lungă, mai ales că avem temperaturi destul de mari în această perioadă în România, aerul condiţionat este interzis să se folosească în cele mai multe situaţii”, a afirmat Iulian Pope.