Cum ar arăta școala, de la toamnă, în România. Alexandru Rafila: Clase de 15 elevi; profesorii, obligatoriu cu măști

(Last Updated On: July 26, 2020)

Profesorul Alexandru Rafila a explicat cum ar putea arăta școala în România din Toamnă. Acesta spune că o clasă va trebui să aibă 15 elevi.

„Cred că o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi. Băncile sau mesele la care sunt aşezaţi aceşti elevi ar trebui să fie undeva la 1,5 metri una de cealaltă. Adică copiii să fie la această distanță unul de celălalt, că mai există și dimensiunea băncii.

Cum ar arăta școala, de la toamnă, în România. Alexandru Rafila: Clase de 15 elevi; profesorii, obligatoriu cu măști 1

Cred că este important să limităm, cât este posibil, interacţiunea copiilor din clase diferite, pentru că dacă apare într-o clasă un caz, să nu mai avem niciun fel de problemă. Pot să iasă din clasă, dacă găsim o soluţie de decalare a pauzelor şi lucrul acesta cred că este perfect posibil, să ai la 10 minute interval pauzele, nu este o problemă”, a declarat Alexandru Rafila pentru Digi24.

În opinia sa, cadrele didactice trebuie să poarte obligatoriu mască, iar în privința copiilor, se iau în discuție două variante: fie să poarte și ei permanent, fie poate doar în pauze.

Bineînţeles, rămâne triajul epidemiologic la intrarea în şcoală.

Dincolo de „școala la școală”, trebuie menținută și varianta de învăţământ online, însă acesta s-ar desfășura alternativ cu prezența fizică la școală, la interval de o săptămână sau pentru 2-3 zile.