Cristian Paun: „Văd tot mai des salvări (SMURD sau nu) cu girofarurile pornite și cu asistenții îmbrăcați în combinezoane albe, cu mască pe față, vizetă etc. Tot mai des. Oamenii din salvări sunt stresați. Nu par că merg la o chestie banală. Că sunt “deranjați” pentru doar o gripă. De care se vor distra copios la o cafea după intervenție. Se vede că se tem, că sunt obosiți, că sunt la capătul puterilor”

(Last Updated On: July 31, 2020)

Medicii din linia întâi coronavirus se descurcă greu pe căldura asta cu combinezoanele. Poți să-i ajuți foarte simplu: Poartă mască!

Cristian Paun: „Văd tot mai des salvări (SMURD sau nu) cu girofarurile pornite și cu asistenții îmbrăcați în combinezoane albe, cu mască pe față, vizetă etc. Tot mai des. Azi am fost aproape de vreo două, cale de vreo două intersecții. Nici nu vreau să mă gândesc cât NE costă toate aceste elemente de protecție importante pentru cei din linia roșie. Foarte mult! Ne costă. Pe noi ne costă. Pe săracii Europei.

Cristian Paun: „Văd tot mai des salvări (SMURD sau nu) cu girofarurile pornite și cu asistenții îmbrăcați în combinezoane albe, cu mască pe față, vizetă etc. Tot mai des. Oamenii din salvări sunt stresați. Nu par că merg la o chestie banală. Că sunt “deranjați” pentru doar o gripă. De care se vor distra copios la o cafea după intervenție. Se vede că se tem, că sunt obosiți, că sunt la capătul puterilor” 1

Ca economist, nu pot decât să cuantific în deficit și datorie publică toată această inconștiență și stupiditate. Unii bagă mâna în foc că virusul nu există, e o făcătură. Alții, că există dar e doar o gripă. Alții, că nu ajunge la ei. Statistic, nu are cum. Alții, că dacă ajunge la ei, nu e panică. Fac ei anticorpi cumva. Alții, că au treabă, nu au ei timp de virus. Haos general. Oricum, serviciile de sănătate sunt gratis, nu? Nu contează dacă suntem mai mulți sau mai puțin infectați. Oricum e gratis. Pe naiba e gratis!

Oamenii din salvări sunt stresați. Nu par că merg la o chestie banală. Că sunt “deranjați” pentru doar o gripă. De care se vor distra copios la o cafea după intervenție. Se vede că se tem, că sunt obosiți, că sunt la capătul puterilor. Nu pot ceda. Nu fac diferența între creduli și necreduli. Între nepăsători și grijulii cu ceilalți. Îi ridică pe toți de jos. Vor încerca să îi salveze. Până la capat.

Îi simți! S-ar da jos din salvare la toți inconștienții care cred că ei se ocupă de lucruri neserioase sau inexistente. Că poartă ca fraierii acele echipamente, asudând mai ceva ca la saună. Îi simți! Din priviri, din gesturi… Dar nu o fac! Au treabă… tot mai multâ!

Trag, la final, o concluzie tristă: între sărăcie și neghiobie există o legătură strânsă!”

Potrivit Digi 24, în România au fost confirmate, până acum, 49.591 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 2.304 persoane infectate cu coronavirus.