Coronavirusul afectează toate organele. Concluziile medicilor români care au făcut autopsiile pacienților decedați de COVID-19. „Erau oameni care ar mai fi trăit minimum 20, 30 de ani“

Medicii români care au făcut autopsia unor pacienți decedați din cauza COVID-19 au ajuns la concluzia că noul coronavirus afectează toate organele persoanei infectate.

„La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului.

Coronavirusul afectează toate organele. Concluziile medicilor români care au făcut autopsiile pacienților decedați de COVID-19. „Erau oameni care ar mai fi trăit minimum 20, 30 de ani“ 1

Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și de asemenea în ganglionii limfatici și în splină”, a declarat medicul Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina, citată de hotnews.ro.

Medicii au mai declarat că și pacienții cu boli grave ar mai fi trăit 20-30 de ani dacă nu ar fi fost infectați cu noul coronavirus.

Am avut un caz, un tânăr de 35 de ani cu insuficienţă renală cronică. La insuficienţa renală cronică se face dializă, transplant, deci omul avea în faţă mulţi ani de viaţă, celelalte trei persoane au avut supraponderalitate, au avut câteva kilograme în plus, dar niciun obez, unul avea hipertensiune, unul diabet care necesita insulină şi doamna avea diabet zaharat, dar controlat doar prin alimenţie.

Aceşti oameni care aveau vârste între 40 şi 57 de ani, erau oameni care ar mai fi trăit minim 20, 30 de ani.”