Complicat. Grecia schimbă din nou regulile. Va testa de coronavirus toți turiștii români care intră în țară pe la vama Kulata-Promachonas

(Last Updated On: July 9, 2020)

Se complică vacanța în Grecia, spre bucuria hotelierilor români care au șansa să mai dea un tu și vara aceasta. Grecii au decis să testeze toți turiștii care trec pe la punctul vamal Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră rutier deschis pentru turiștii din România.

Decizia a fost luată după ce au fost confirmați cu coronavirus mai mulți turiști străini din insula Thassos, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, anunță Hotnews.

Complicat. Grecia schimbă din nou regulile. Va testa de coronavirus toți turiștii români care intră în țară pe la vama Kulata-Promachonas 1

Până în prezent, în Thassos au fost consemnate şase cazuri de turişti infectaţi cu noul coronavirus. Patru dintre ei, care sunt cetăţeni sârbi, se află în prezent într-un hotel folosit ca loc de carantină. Ceilalţi doi turişti, a căror naţionalitate nu a fost precizată, dar despre care se crede că sunt bulgari, au primit permisiunea de a reveni în ţara de origine.

Toţi cei şase turişti sunt persoane tinere, care nu au simptome ale infectării cu noul coronavirus.

Autorităţile de la Atena au declarat, referitor la agravarea situaţiei epidemice în unele ţări balcanice, între care și România, că numărul testelor făcute persoanelor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria este în creştere.

În cursul zilei de joi, aproape 90% dintre cei care au intrat prin punctul Kulata-Promachonas au fost testaţi. Este de aşteptat ca începând de vineri după-amiază traficul rutier să se aglomereze în zona acestui punct de trecere a frontierei, autorităţile greceşti fiind pregătite să testeze fiecare turist nou sosit.

Potrivit site-ului ekathimerini.com, autorităţile greceşti au confirmat un caz de COVID-19 şi în insula Naxos (sudul Mării Egee). Conform unor relatări publicate miercuri, ar fi vorba despre un medic grec care în urmă cu patru zile a sosit pe aeroportul internaţional