Compania Vodafone obligată în instanță sa demonteze antena de pe un bloc de locuințe. Procesul, inițiat de proprietarul unui apartament

(Last Updated On: July 1, 2020)

Compania Vodafone a fost obligată în instanță să demonteze antena de pe un bloc de locuințe din Alba Iulia.

Proprietarul unui apartament situat la ultimul etaj al blocului a obtinut, definitiv, in justitie, evacuarea antenei unui operator de telefonie mobila care se afla de 18 ani amplasata pe terasa imobilului, informează ziare.com.

Compania Vodafone obligată în instanță sa demonteze antena de pe un bloc de locuințe. Procesul, inițiat de proprietarul unui apartament 1

Contractul de inchiriere a suprafetei de 73 de metri patrati a fost incheiat, in anul 2002, de catre Asociatia de Proprietari Parc Cetate.

Reclamantul este proprietarul apartamentului deasupra caruia sunt amplasate direct echipamentele de telefonie mobila ale companiei de telefonie. Acesta a devenit proprietar la data de 4 septembrie 2006, in baza unui contract de vanzare – cumparare si a aratat ca nu si-a exprimat acordul in sensul prelungirii contractului de inchiriere.

Un proces similar a existat si in perioada 2012 – 2013, cand, prin sentinta definitiva, s-a dispus obligarea companiei Vodafone sa procedeze la evacuarea echipamentelor de telefonie mobila pe care le-a amplasat pe terasa blocului M7, motivul evacuarii fiind acela al folosirii si intretinerii necorespunzatoare a spatiului inchiriat care a dus la infiltratii de apa, conducand la degradarea continua a apartamentului aflat in proprietatea sa. Ulterior, compania a obtinut un “contract de tranzactie” prin care reclamantul isi exprima acordul cu amplasarea si functionarea echipamentelor de telefonie mobila pana la 24 octombrie 2017, cand antena ar fi trebuit evacuata de pe bloc.