Claudia Pirvoiu: „Sunt fanul măsurilor luate acum de Belgia. De ce? 1. Trebuie să porți mască și afară. 2. Nu te poți întâlni decât cu maximum aceleași 5 persoane în următoarele 4 săptămâni. 3. Adunările familiale sunt …”

Autoritățile din Belgia au luat măsuri stricte în vederea combaterii celui de-al doilea val de coronavirus. Printre acestea se numără purtarea măștii și afară, în magazine intră doar o persoană din familie, adunările sunt limitate etc. La noi autoritățile se tem să impună reguli dure, iar efectele se văd în numărul mare de persoane infectate.

Claudia Pirvoiu a scris: „Sunt fanul măsurilor luate acum de Belgia. De ce?

Claudia Pirvoiu: „Sunt fanul măsurilor luate acum de Belgia. De ce? 1. Trebuie să porți mască și afară. 2. Nu te poți întâlni decât cu maximum aceleași 5 persoane în următoarele 4 săptămâni. 3. Adunările familiale sunt ...” 1

Belgia este una dintre țările care a avut cel mai mult de suferit din cauza coronavirusului. Autoritățile au făcut greșeli la început, nu au luat foarte tare în serios pericolul, și asa s-a ajuns la o rată uriașă a mortalității, în primul val. Erau pe primul loc în lume. S-au învățat minte.

Acum, având experiența unor mari tragedii, în primul val, autoritățile știu mai bine cum să procedeze când încep să se înmulțească iar cazurile. Nu mai lasă lucrurile să o ia razna.
1. Trebuie să porți mască și afară.
2. Nu te poți întâlni decât cu maximum aceleași 5 persoane în următoarele 4 săptămâni.
3. Adunările familiale sunt limitate la 10 persoane, cu excepția copiilor sub 12 ani
4. În magazin trebuie să intre o persoană din familie
5. În magazin stai maximum 30 minute
6. Este recomandată telemunca.

L.E. Actualizez lista, pentru ca mai e una: adunările familiale sunt limitate la 10 persoane, cu excepția copiilor sub 12 ani.

Poate mai sunt si altele, dar atât am reținut. Sunt cât se poate de rezonabile și nu ar fi rău să luăm exemplul lor, să nu ajungem în situația de a învăța din mii de tragedii.

Cu siguranță, în Romania ar fi primite cu mârâieli de conspiraționiști și istericii fixați in idei cu drepturile omului.”