Cipru interzice accesul turiștilor români pe teritoriul său. Test COVID negativ obligatoriu la intrarea în Grecia și pentru românii care ajung cu avionul

(Last Updated On: July 26, 2020)

Vești tot mai proaste pentru turiștii români. Cipru și Grecia s-au săturat de câți infectați merg la ei în vacanță.

Autoritățile cipriote au pus România pe „lista neagră” a statelor ai căror cetățeni nu pot intra în țară în scop turistic, informează un comunicat al Ministerului român de Externe, dat publicității sâmbătă seara, informează Digi 24.

Cipru interzice accesul turiștilor români pe teritoriul său. Test COVID negativ obligatoriu la intrarea în Grecia și pentru românii care ajung cu avionul 1

România a fost inclusă pe lista statelor din categoria C, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Serbia și Suedia.

Cetățenii proveniți din statele încadrate la categoria C nu pot călători în scop turistic în Republica Cipru.

Grecia instituie obligativitatea prezentării unui test COVID-19 negativ și pentru pasagerii din România care ajung cu avionul, până acum această condiție fiind doar la trecerea frontierei terestre, anunță Hotnews.

Măsura va fi valabilă și pentru cetățenii care ajung cu avionul din Bulgaria în Grecia și se va aplica începând de marți, 28 iulie. Ministerul român de Externe precizează că, în mod special, pasagerii care sosesc cu zboruri în data de 28 iulie sau 29 iulie și care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare vor fi testați la sosire pe aeroporturile din Grecia.

Măsura a fost luată din cauza creșterii cazurilor de COVID-19 din România și Bulgaria și a fost anunțată de Protecția Civilă din Grecia, scrie keeptalkinggreece.com.

Astfel, începând de marți, 28 iulie, pasagerii zborurilor din România și Bulgaria trebuie să prezinte la sosirea în Grecia un test PCR negativ pentru COVID-19, efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. Măsura nu se aplică cetățenilor greci, rezidenților permanenți din Grecia și celor care călătoresc din motive considerate esențiale.

De asemenea, rămâne în vigoare obligaţia completării formularului de localizare a pasagerilor (PLF), cu cel puţin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia. Formularul este disponibil la adresa travel.gov.gr.

Liviu M., pe Forum Grecia: „Noi avem zbor către Heraklion pe 28.07, tocmai ce am primit vestea cu testarile. Voi cum procedati ? Va testati acolo sau aici in tara (daca mai gasim pe unde in timp util) ? Se plătește si acolo? In cazul in care suntem depistati pozitiv acolo …ne putem intoarce acasă? Sunt ff putine informații disponibile si acestea sunt incomplete. Daca se poate sa ne ajutati cu un mic sfat.. nu stim ce sa facem … punem raul inainte …“