Ce alegi? Teste COVID pentru cei bolnavi sau pentru cei care merg în vacanță în Grecia? Julius Constantinescu:„În condițiile astea, ai toate șansele să fii bolnav, dar să nu-ți poți face testul și să fii trimis acasă cu recomandarea să mai suni tu, dacă e…”

(Last Updated On: July 30, 2020)

Suspecții de coronavirus nu prea mai au unde să-și facă teste. Aproape jumătate din testele zilnice sunt făcute pentru cei care vor să plece în vacanță în Grecia.

Julius Constantinescu: „Dacă ai simptome relativ ușoare de covid și ești din București sau dintr-un județ fruntaș pe țară la infectări, e aproape imposibil să-ți faci testul RT-PCR. În spitalele covid de stat nu mai sunt paturi nici pentru cazurile ușoare și nu te testează nimeni dacă ai reușit să ajungi la spital pe picioarele tale, și nu cu ambulanța. La clinicile private mai poți găsi o programare abia peste două săptămâni, uneori chiar și peste o lună, fiindcă sunt aglomerate de imbecili care trebuie să plece urgent în concediu în Grecia.

Ce alegi? Teste COVID pentru cei bolnavi sau pentru cei care merg în vacanță în Grecia? Julius Constantinescu:„În condițiile astea, ai toate șansele să fii bolnav, dar să nu-ți poți face testul și să fii trimis acasă cu recomandarea să mai suni tu, dacă e...” 1

(Înțeleg că “Regina Maria” vrea să renunțe la testarea vilegiaturiștilor, tocmai pentru a elibera programările în favoarea pacienților care prezintă simptome de covid; însă aceasta e o decizie privată, pentru premierul Orban, Arafat și Nelu Tătaru pare că problema nu există.)

În condițiile astea, ai toate șansele să fii bolnav, dar să nu-ți poți face testul și să fii trimis acasă cu recomandarea să mai suni tu, dacă e. Poți avea noroc să faci o formă ușoară și să scapi doar cu atât sau să te simți mai rău și să te califici la ambulanță. Dar poți să ai și ghinion, cum ar spune președintele Iohannis, și să crăpi discret acasă, netestat și neinternat – caz în care n-o să apari nici în statistica de la ora 1 a Grupului de Bâlbâială Strategică.

Nu vă legănați deci cu iluzia că mor doar 30-35 de oameni pe zi – pur și simplu doar până acolo știe Arafat să numere.

Adăugați la toate astea personalul medical insuficient (cunosc cazul unui manager de spital județean nevoit să ia el însuși sânge pacienților, fiindcă nu sunt destul asistente) și numărul mic de angajați ai DSP, care face practic inaplicabile procedurile elaborate de competenții Șică Orban, Tătaru și Arafat, pentru un tablou cât mai exact al șanselor pe care le aveți dacă luați coviduț de undeva zilele astea.

Sfatul meu e să stați acasă, că suntem pe cont propriu. Statul nu poate nici să ne asigure o asistență medicală decentă, nici nu ne poate feri de idioții care nu cred în covid.

În momentul ăsta, singurul ajutor pe care putem conta de la stat e ajutorul de înmormântare”.

Razvan M., pe grupul Forum Grecia: „Scad sansele de la zi la zi de a mai ajunge in Grecia in vacanta. Avem zbor pe 26 august spre Creta, dar azi am sunat la toate clinicile din Ploiesti pentru programare, nici o sansa in 72 de ore sa ai rezultatul.. cred ca noi vom pierde si banii si vacanta, daca Grecii nu fac ceva. Din pacate ne vom resemna tot mai multi ! Clinicile din Romania nu fac fata si nu elibereaza rezultatele in timp util”.