Câţi români sunt, de fapt, infectaţi cu Covid-19? Managerul clinică medicală privată: La oraș mai mulți bolnavi decât la sate

(Last Updated On: July 31, 2020)

Numărul de persoane infectate este mult mai mare față de cel anunțat de autorități, zilnic. Așa se explică și avertizările autorităților și instituirea purtării obligatorii a măștilor și afară.

Mihai Lala, manager de clinică privată, a afirmat că procentul celor infectați cu noul coronavirus ar fi mult mai mare decât cel oficial. Potrivit acestuia, aproximativ 10% dintre persoanele din mediul urban ar fi fost sau sunt infectate cu noul coronavirus.

Câţi români sunt, de fapt, infectaţi cu Covid-19? Managerul clinică medicală privată: La oraș mai mulți bolnavi decât la sate 1

Medicul spune că în mediul rural situația ar putea fi mai bună
„Noi, ieri, am depistat un procent de aproximativ 25%. Un sfert dintre cei testaţi au fost pozitivi. Având în vedere că prioritizăm simptomaticii, contacţii direcţi, procentul este un pic mai mare decât este media pe ţară. Pot să vă dau o estimare: cred că acum undeva la 10% în mediul urban este sau a fost pozitiv.

Nu am o imagine despre mediul rural, bănuiesc că acolo situaţia este un pic mai bună. Dar pe mediul urban, conform simulărilor noastre, cam acesta e procentul, 10%”, a afirmat, pentru DC News TV, Mihai Lala, potrivit Gandul. 

Cătălin Georgescu: Sunt oficial negativ.
Am făcut testul ieri, la ~19 zile de la primul simptom. Mi-a venit rezultatul astăzi: negativ.

Programarea a fost făcută de luni la o clinică privată printr-un serviciu găsit întâmplător prin anunțurile din google. Prima dată când algoritmii îmi servesc ceva cu adevărat util. A costat 350 de lei.

După câteva apeluri la Centrul de Transfuzie București, am aflat că pot dona plasmă la 14 zile de la rezultatul negativ. Testul de anticorpi îl fac ei după. Așa că revin cu episodul următor cam pe 13 august.

Mulțumesc tuturor pentru gândurile bune. N-o să mai râd când cineva mă salută cu ”sănătate”.