Cătălin: „Tocmai ce-am avut corona. Nu știu de unde l-am luat…marțea trecută mi-am dat seama că simțurile mirosului și gustului sunt estompate. În aceeași noapte m-am trezit din somn pentru că mi-era greu să respir….Să nu vă fie jenă să purtați mască dacă ceilalți nu o fac”

(Last Updated On: July 27, 2020)

Cătălin Georgescu povestește pe Facebook experiența de a fi infectat cu coronavirus.

Cătălin Georgescu: „Tocmai ce-am avut corona.
Am avut simptome foarte ușoare. Nu știu de unde l-am luat. Nu pare că l-am dat nimănui. Nu m-am internat. Nu am mai fost verificat de atunci.

Cătălin: „Tocmai ce-am avut corona. Nu știu de unde l-am luat...marțea trecută mi-am dat seama că simțurile mirosului și gustului sunt estompate. În aceeași noapte m-am trezit din somn pentru că mi-era greu să respir....Să nu vă fie jenă să purtați mască dacă ceilalți nu o fac” 1
(foto arhiva)

Acum vreo trei săptămâni am avut temperatură 37.4 și o migrenă vreo două ore. Am zis că e de la tot aerul condiționat care mă bătuse-n cap în ultima săptămână. Apoi nimic. Am plecat din oraș, m-am întors după trei zile acasă. Mi-a revenit febra ocazională de 37.4.

Nu trebuia să fiu undeva anume, nu aveam nimic de lucrat. Am rămas în propria cameră să mă țin sub observație. Am mai strănutat de câteva ori, am avut o ureche înfundată câteva ore, roșu-n gât două dimineți și temperatura oscilantă între ~36.6 și ~37.7.

Am fost să mă testez vineri la drive-thru. Slabe șanse să fie corona, da-mi prisoseau 400 de lei și voiam să fiu sigur. Mai mult de dragul celorlalți decât de al meu. Duminică m-au sunat de la DSP să m-anunțe că sunt pozitiv. La 10 zile de la primul simptom și 7 de stat izolat în cameră, m-au întrebat dacă vreau să mă internez. Mă simțeam ok și eram deja spre finalul celor 14 zile teoretice.

Am decis să rămân acasă. Dar am anunțat cât mai multe persoane dintre cele cu care interacționasem în ultimele săptămâni. Până acum, mai mult de jumătate s-au testat, iar o parte au decis să se izoleze. Toate testele au ieșit negative, inclusiv prietena mea și tatăl meu. Nu m-a mai sunat nimeni de atunci.

Nu mai am temperatură sau alte simptome, dar marțea trecută mi-am dat seama că simțurile mirosului și gustului sunt estompate. În aceeași noapte m-am trezit din somn pentru că mi-era greu să respir. Am simțit nevoia să fac niște gimnastică de încălzire ca să-mi pun plămânii în mișcare și să aspir mai mult oxigen decât părea că primesc. Am adormit înapoi și-am fost ok în cele din urmă, dar îl consider cel mai riscant moment din toată perioada asta.

Oamenii care mă cunosc mă descriu ca atent la igienă, aproape ipohondru. Ies rar, port mască la joburi, păstrez distanța, încerc să interacționez cât mai puțin fizic cu alte persoane. Pot să spun destul de sigur că am atins doar patru persoane săptămânile astea, dintre care două au fost strângeri de mână și una o îmbrățișare. Sunt precaut. Am folosit exclusiv mașina personală. Dar mi-am lăsat garda jos față de cum eram imediat după ieșirea din izolarea de două luni.

Nu știu la ce să vă spun să aveți grijă. Că nu știu exact ce s-a-ntâmplat. Dar vreau să știți că există și se-ntâmplă să lovească aproape. Să nu vă fie jenă să purtați mască dacă ceilalți nu o fac. În special într-un context pe care-l considerați safe. Pentru că ultimul lucru pe care mi l-aș dori ar fi să infectez pe cineva.

Acum să văd cum reușesc să donez plasmă”.

Potrivit Digi 24, până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 44.798 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.120 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.