Carantină! Prima localitate din România care va intra în carantină pe noua lege. Poliția a încercuit deja zona

(Last Updated On: July 22, 2020)

Astăzi va avea loc o premieră. O localitate va intra în carantină din cauza numărului mare de infectați cu coronavirus raportat la numărul de locuitori.

O localitate din județul Giurgiu va intra, de miercuri, în carantină, după ce 32 de persoane s-au infectat cu coronavirus. În localitate sunt 3,000 de locuitori

Carantină! Prima localitate din România care va intra în carantină pe noua lege. Poliția a încercuit deja zona 1

Este vorba de satul Cartojani, comuna Roata de Jos, unde a apărut o focar de COVID 19 după ce mai multe persoane au participat la un eveniment privat pe litoral, de unde ar fi contactat virusul, informează Realitatea Plus, preluat de Jurnalul Giurgiuvean.

Miercuri, vor fi testați încă 60 de contacți ai persoanelor infectate.

Conform declarațiilor Prefectului județului, Aneta Matei, se lucrează la stabilirea măsurilor. „Așteptăm Ordinul Comandantului acțiunii și vă informez imediat ce am toate datele”, a declarat prefectul Aneta Matei presei giurgiuvene, fără a putea preciza ora de la care se va institui carantina.

Potrivit Stiripesurse.ro, Prefectul a anunțat la Digi24 că a adus deja poliția în jurul localității. Starea de carantină începe de la ora 16.00 și se menține 14 zile.