Carantina pentru românii care intră în Italia a fost PRELUNGITĂ

Zilnic România anunță peste 1,000 de cazuri de coronavirus ceea ce obligă statele europene să impună sau să prelungească restricții pentru cetățenii noștri.

Astăzi, 31 iulie, expira ordonanța emisă de ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, cu privire la carantina celor care vin din România. Această măsură a fost prelungită, anunță gazetaromaneasca.com.

Carantina pentru românii care intră în Italia a fost PRELUNGITĂ 1

„Având în vedere evoluția cadrului epidemiologic”, ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a semnat ordinul prin care se extind măsurile restrictive pentru cei care au fost în România și Bulgaria (14 zile de autoizolare). Ordonanța elimină, în schimb, Algeria din lista țărilor din afara UE a căror cetățeni au acces în Italia, cu o obligație de carantină, chiar și fără motive dovedite de urgență.

Aici puteți consulta textul noii ordonanțe a ministrului, care prelungește restricțiile pentru români.

Iată ce prevedea inițial ordinul ministrului, care a fost prelungit acum:
Pentru a contracara și limita răspândirea COVID-19, persoanelor care intenționează să intre pe teritoriul național și care au rămas sau au tranzitat în Bulgaria sau România în ultimele paisprezece zile, li se aplică supraveghere sanitară și de izolare fiduciară (autoizolare – n.r.), în modul prevăzut la articolele 4 și 5 din decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 11 iunie 2020, astfel cum a fost extins prin decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 14 iulie 2020.

În orice caz, obligațiile și limitările menționate la articolele 1 alineatele (2) și (3) din ordonanța ministrului sănătății din 30 iunie 2020 rămân valabile, astfel cum a fost extins prin decretul președintelui Consiliului de Miniștri din 14 iulie 2020 și menționate în ordonanța ministrului sănătății 161 iulie 2020.
Obligația de supraveghere sanitară și de izolare fiduciară menționată la alineatul (1) nu se aplică echipajelor mijloacelor de transport și personalului călător din mijloacele de transport.