Autoritățile cer ca un oraș și 3 sate aparținătoare din România să intre în carantină din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus

(Last Updated On: July 26, 2020)

Carantinarea locală pare singura soluție pentru a mai stopa ritmul infectărilor și a nu-i pedepsi pe cei care respectă regulile anti-coronavirus.

Autoritățile din Timiș au cerut ca întregul oraș Făget și încă trei sate aparținătoare să intre în carantină după ce numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus a ajuns la 47. Însă, pentru a putea fi pusă în aplicare această decizie, este nevoie și de acordul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, anunță Dig24.

Autoritățile cer ca un oraș și 3 sate aparținătoare din România să intre în carantină din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus 1

Opt cadre medicale de la Spitalul orăşenesc Făget din judeţul Timiş au fost depistate pozitiv cu SARS COV – 2, în timp ce la Poliţia de Frontieră Timişoara au fost depistate patru cazuri. Toate aceste persoane se află internate în unităţi sanitare, scrie News.ro, preluat de stiripesurse.ro.

Conducerea Spitalului orăşenesc Făget a decis testarea celor aproximativ 100 de angajaţi, după ce în acest oraş au fost depistate mai multe cazuri de infectări cu noul coronavirus. Rezultatele testelor au fost pozitive în cazul a opt cadre medicale, asistente, infirmiere şi îngrijitoare.

„Fiind destul de mulţi, directorul a luat o decizie înţeleaptă, spun eu, şi a hotărât să testeze tot personalul. A făcut teste şi au venit rezultatele şi au apărut astfel 8 cazuri de asistente, infirmeiere şi îngrijitoare. Toate sunt asimptomatice. Sunt într-o unitate spitalicească de tip Covid şi după 48 de ore, în funcţie de starea lor, un medic va decide dacă rămân internate sau vor merge în izolare la domiciliu. Eu zic că e un lucru bun făcut de domnul director pentru că astfel s-a eliminat minifocarul. Restul testelor sunt negative”, a declarat pentru News.ro, primarul oraşului Făget, Marcel Avram.

În ultimele săptămâni la Făget au apărut mai multe cazuri de infectare cu coronavirus. În prima fază au fost depistate 10 persoane, după care alte 15, care erau contacţi direcţi ai primilor infectaţi. În total, 25 de cazuri.