Andrei Caramitru: „Pentru ca o cunosc pe Andreea Esca. O felicit pentru ieșirea publica și sunt îngrozit când aud povestea lui Alex (un om absolut minunat să știți). Le urez tuturor sănătate si putere sa treacă peste nenorocirea asta”

(Last Updated On: July 20, 2020)

Andreea Esca a recunoscut luni seară, în direct la Pro Tv, că a fost infectată cu coronavirus.

Andrei Caramitru: „Acuma nimeni nu mai poate spune că nu cunoaște pe cineva care a luat covid. Pentru ca o cunosc pe Esca. O felicit pentru iesirea publica și sunt ingrozit cand aud povestea lui Alex (un om absolut minunat să știți). Le urez tuturor sanatate si putere sa treaca peste nenorocirea asta.

Andrei Caramitru: „Pentru ca o cunosc pe Andreea Esca. O felicit pentru ieșirea publica și sunt îngrozit când aud povestea lui Alex (un om absolut minunat să știți). Le urez tuturor sănătate si putere sa treacă peste nenorocirea asta” 1

Andreea Esca despre experiența ei personală cu COVID-19:
“Niciodată nu te aștepti să ți se întâmple ție, oricum ar fi, și primul care s-a îmbolnăvit în familia noastră a fost soțul meu.

Avem în minte acest lucru, că forma gravă a bolii o fac doar acei oameni care au niște boli cronice, care au alte probleme anterioare, care, nu știu, sunt supraponderali și așa mai departe.

Ei bine, iată că soțul meu, care este un bărbat de 50 de ani, fără niciun fel de boală cronică, un om care nu fumează, face sport, duce o viață foarte ordonată, nu face niciun fel de exces, iată că a făcut cea mai gravă formă dintre noi trei. Și m-am trezit, pentru că eram încă acasă, în momentul în care fiul meu mi-a dat telefon într-o dimineață și mi-a spus: mama, să știi că pe tata l-au dus la terapie intensivă.

Adică plămânii lui au fost extrem de afectați într-un timp extrem de scurt. Organismul a reacționat violent într-un timp extrem de scurt și foarte repede a ajuns la terapie intensivă, unde a stat foarte multe zile, unde a avut nevoie de ventilație mecanică non-invazivă. A ajuns dintr-un om extrem de puternic și de sănătos, îmi spunea, atât cât mai putea să vorbească, până când a avut acea mască, practic nu mai ai cum să vorbești, dar atâta timp cât a putut să vorbească și să comunicăm, îmi spunea tot timpul nu mai pot, nu mai pot, este groaznic, cred că așa arată iadul. Nu mai pot.

Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit. Habar nu avem. Nu cred că este legat de acea petrecere, pentru că până în ziua de astăzi nu mai este nimeni dintre cei care au fost acolo care să fi avut un rezultat pozitiv, pentru că foarte mulți, mai ales după ce au fost aceste discuții, s-au dus și și-au făcut testul și au ieșit negativ, deci nu cred că este vorba despre această petrecere. Ce cred că este important de știut este că putem lua oricare dintre noi, oriunde și oricând.

Cred că fiecare dintre noi ar trebui să fie recunoscător medicilor care în această perioadă se luptă cu această pandemie.”