Andrei Caramitru: „Ce am aflat. 2 pacienți care s-au externat și erau bolnavi: unul s-a întors in coma. Celalalt a făcut stop cardiac acasă.6 din cei externați și-au infectat toată familia. Dacă intri in magazin mic de cartier cu masca – ești agresat și înjurat de vânzătoare și de ceilalți clienți (care evident nu au măști)”

(Last Updated On: July 14, 2020)

Cum era de așteptat, unii dintre asimptomatici care s-au externat sunt acum în stare gravă sau și-au infectat familia. Așa se învață medicină, cu multă suferință.

Andrei Caramitru: „Ce am aflat doar in ultimele 3 ore:
2 pacienți care s-au externat și erau bolnavi: unul s-a întors in coma. Celalalt a făcut stop cardiac acasă.
Doar intr-un județ mic, 6 din cei externați și-au infectat toată familia.

Andrei Caramitru: „Ce am aflat. 2 pacienți care s-au externat și erau bolnavi: unul s-a întors in coma. Celalalt a făcut stop cardiac acasă.6 din cei externați și-au infectat toată familia. Dacă intri in magazin mic de cartier cu masca - ești agresat și înjurat de vânzătoare și de ceilalți clienți (care evident nu au măști)” 1

70% din cei infectați in spital zic ca nu au covid și se comporta agresiv cu doctorii.

Dacă intri in magazin mic de cartier cu masca – ești agresat și înjurat de vânzătoare și de ceilalți clienți (care evident nu au măști).

Șoferii de taxi din Bucuresti (de pe aplicații nu aia din mafia din Ilfov) urla la clienti și încearcă sa le smulgă maștile de pe față.

E un val de Nebunie criminală pe străzi. Fiți atenti la voi. Acum e pericolul maxim. Lăsați-i pe ăștia sa se infecteze toți între ei, noi măcar sa ramanem sănătoși. Va rog”.

Camil Parvu: „De ce nu poartă mască brazilienii, românii sau texanii? E mult mai relevant decât stupidul exemplu suedez.

Legătura între inegalitate și reacția la coronavirus. SUA, Rusia, Brazilia, Mexic, România, Serbia, Africa de Sud, etc sunt țări care 1. continuă să înregistreze creșteri mari ale cazurilor active, în timp ce multe alte țări au depășit primul val, și 2. sunt foarte inegale, cu o medie ridicată a coeficientului GINI.

Inegalitatea economică e direct legată de niveluri mult mai scăzute de încredere în instituții dar și în ceilalți cetățeni. Inegalitatea distruge încrederea în celălalt, capacitatea de cooperare în proiecte comune, disponibilitatea de a intra în eforturi colective care presupun costuri personale pe termen scurt, sunt dependente de cooperarea fiabilă a celorlalți, iar beneficiile sunt pe termen lung sau colective. Oamenii rezolvă mereu problemele de azi, cu prețul agravării problemelor de mâine. Să nu port acum masca pentru motive ridicole e mai important decât să contribui la bunăstarea colectivă.

Guvernele pot aplica măsuri punitive la început, apoi pierd orice autoritate iar societățile respective se polarizează patologic și nu găsesc mecanisme interne de cooperare pentru evitarea unui pericol care este eminamente social, cu soluții colective și nu individuale”.