Alexandra Tanasescu: „Testarea de COVID 19 este pentru unii o joacă cu viețile oamenilor, cu unicul scop de a face mulți bani. După 6 zile de când m-am testat la Centrul OK Medical drive-in din parcarea Mall Băneasa, după 6 zile de stres, nopți nedormite, zeci de verificări ale mailului și îngrijoarea familiei, azi am reușit să aflu rezultatul testului pentru care am plătit 390 de lei”

(Last Updated On: July 27, 2020)

O româncă acuză o clinică privată că i-a transmis rezultatul pentru COVID-19 după 6 zile, deși i-a fost garantat că va primi rezultatul în 72 de ore.

Alexandra Tanasescu a scris: „Testarea de COVID 19 este pentru unii o joacă cu viețile oamenilor, cu unicul scop de a face mulți bani.

Alexandra Tanasescu: „Testarea de COVID 19 este pentru unii o joacă cu viețile oamenilor, cu unicul scop de a face mulți bani. După 6 zile de când m-am testat la Centrul OK Medical drive-in din parcarea Mall Băneasa, după 6 zile de stres, nopți nedormite, zeci de verificări ale mailului și îngrijoarea familiei, azi am reușit să aflu rezultatul testului pentru care am plătit 390 de lei” 1

După 6 zile de când m-am testat la Centrul OK Medical drive-in din parcarea Mall Băneasa, după 6 zile de stres, nopți nedormite, zeci de verificări ale mailului și îngrijoarea familiei, azi am reușit să aflu rezultatul testului pentru care am plătit 390 de lei.
Un rezultat pe care firma Ok Medical garanta în scris că mi-l va furniza în maximum 72 de ore.

Am trimis câteva mailuri pe adresa lor oficială, dedicată rezultatelor, am trimis mesaje pe numărul oficial de whatsapp. Nu mi-a răspuns nimeni.
Am ajuns să îl sun pe un director al clinicii, care, mi-a închis telefonul în nas când i-am zis că voi face plângere la ANPC.

Astăzi, după câteva zile în care am simțit că pur și simplu sunt bătaia de joc a unor oportuniști, mi s-a comunicat pe mail exact așa:

“Am verificat, nu avem razultatul Dvs, incercati sa luati legatura cu cei de la laborator – Routine Med.”

Practic, cei care au încasat banii și erau responsabili cu trimiterea rezultatului pe mail, m-au trimis să îmi rezolv singură problema.

Am căutat numele laboratorului respectiv pe google și așa am aflat că proba mea a fost trimisă la un laborator din Tulcea!

Am sunat acolo, am explicat situația, iar la telefon mi s-a zis că rezultatul este în sistem, dar nu ei sunt în măsură să mi-l comunice, să vorbesc cu cei de la Ok Medical.

I-am spus doamnei de la telefon: “vă rog din suflet, vă rog din punct de vedere uman, nu mai știu cui să mă adresez. E în joc sănătatea mea, vă rog măcar să îmi spuneți rezultatul, nu mai am așteptarea să mi-l trimiteți pe mail.”

După lungi rugăminți, doamna de la Tulcea mi-a citit rezultatul: negativ.

Asta am reușit să obțin de la un serviciu medical – OK Medical, care până la criza Covid se ocupa cu tratament pentru hemoroizi și fisuri anale, varice sau disfuncții sexuale.

De câteva săptămâni, această clinică are în grijă viețile a mii de oameni care se testează de COVID 19, iar prețul unui test a ajuns 520 de lei.

Aș vrea să știu cum Ministerul Sănătăţii – România permite o astfel de situație în plină pandemie.

Eu m-am testat fiindcă am fost contact direct cu două persoane pozitive și doar propria conștiință m-a făcut să stau două săptămâni în izolare plus câteva zile extra, până la aflarea rezultatului.

Dar dacă eram pozitiv? Cine răspundea de starea mea de sănătate în aceste 6 zile, când nu știa nimeni rezultatul testului meu?

Câți oare nu sunt pozitivi și nu stau în izolare, în timpul acesta uriaș de aflare a rezultatului?

Să nu mai spun că după o perioadă atât de lungă dintre momentul prelevării probei și momentul aflării rezultatului, rezultatul devine irelevant.
În 6 zile poți contacta virusul, dacă nu îl aveai la momentul testării.

Nu sunt singura în aceeași situație, aceeași experiență cu drive-in Băneasa.

Evident că cei care s-au testat pentru plecarea în Grecia au rămas probabil blocați în vamă, în așteptarea rezultatului. Iar dupa 72 de ore, el expiră.

În toată această poveste, am resimțit din plin, pe lângă teama ca aș putea avea Covid, că trăiesc într-o țară dominată de haos, oportuniști, că ne sunt încălcate drepturile, chiar și atunci când plătim sume uriașe pentru sănătatea noastră.”