Adriana Matei: „O tânără de 21 de ani a murit de COVID, după ce medicii au trimis-o acasă, pentru ca nu mai era loc la spital. Tatăl ei era internat, mama ei murise de doua zile, tot de COVID”

(Last Updated On: July 30, 2020)

Încep adevăratele tragedii COVID și în România. Oameni care nu mai pot primi tratament și mor în curtea spitalului.

Adriana Matei: „O tânără de 21 de ani a murit de COVID, după ce medicii de la Pitesti au trimis-o acasă, pentru ca nu mai era loc la spital.

Adriana Matei: „O tânără de 21 de ani a murit de COVID, după ce medicii au trimis-o acasă, pentru ca nu mai era loc la spital.  Tatăl ei era internat, mama ei murise de doua zile, tot de COVID” 1

Tatăl ei era internat, mama ei murise de doua zile, tot de COVID.
Nu s-a facut ceea ce numim pompos ,,ancheta epidemiologica”, desi fata a anuntat DSP-ul.

A sunat-o totusi cineva, dar doar ca sa-i ceara numarul de telefon al mamei moarte si ingropate.
Spitalul spune ca tanara ar fi refuzat internarea. Ca de obicei, moarta e de vina.

N-a avut zile.
Asa a fost sa fie!
Atat s-a putut.

Vin zile oribile”.

Unchiul fetei, citat de Digi 24: „Mama care a fost în stare foarte gravă a rezistat la ATI, intubată, aproape o săptămână. Copilul ăsta în 24 de ore s-a prăpădit de când, teoretic s-a infectat, în timp ce mama ei era bolnavă și în spital, confirmată, nimeni nu s-a gândit să îi întrebe sau să îi testeze sau să vadă ce este cu ei. A ajuns la spital la Pitești, patru ore a stat într-o mizerie de cort, fără căldură, în frig, ea cu febră. Nimeni nu s-a interesat, în jur de 12 noaptea au venit și au testat-o si au spus așa: «Domnișoară, poți să pleci acasă». În condițiile în care între Pitești și Rucăr sunt aproape 100 de kilometri. La 12 noaptea. Singură. În condițiile în care 99% exista probabilitatea ca fata să fie pozitiv COVID, lucru care s-a și confirmat a doua zi.

Fata a fost luată după aproape 8 ore de ambulanță, a fost dusă la spitalul de pneumofiziologie din Câmpulung. A ajuns cu saturație 57. La Pitești a ajuns duminică după-amiaza, tatăl ei este de ieri în curtea spitalului din Pitești, în cort, adus să se testeze pentru că nu s-a simțit bine. Nu l-a băgat nimeni în seamă. Copilul lui, ieri, a murit în timp ce el era acolo în curte. Am sunat la spital pentru că, vă spun sincer, mi-a fost foarte greu să îl sun pe cumnatul meu la o săptămână după ce și-a pierdut soția să îi spun eu că i-a murit copilul. Nu am putut. Omenește, dacă cineva mă poate judeca pentru treaba asta, asta e.

Au venit frații tatălului lui și au luat copilul acasă și acum sunt pe drum spre cimitir să o înmormânteze. În timp ce mama ei era internată în stare gravă, am insistat să își dea licență și a luat licența. Ieri, când a murit, trebuia să fie la facultate, la absolvire. A stat la mine în casă patru ani de zile, al doilea copil al meu. Nimeni nu poate să înțeleagă toată treaba asta. Și de-asta sunt convins că copilul ăsta astăzi ar fi fost în viață. Nu sănătos, dar în viață. Dacă nu își bătea cineva joc, să-l trimită singur la 12 noaptea la 75 de kilometri distanță de casă. Pentru ea nu se mai poate face nimic, dar poate pentru alții să se poată face ceva. E foarte dureros, să știți. Mai ales în ideea că îți dai seama că nu ai nicio șansă în fața sistemului dacă pentru un copil de 21 de ani nu s-a întâmplat nimic”.

Directorul medical al Spitalului Județean Argeș, acolo unde au murit mama și fiica spune că fata a refuzat internarea și că a plecat acasă pe semnătură.