Declarație controversată. Medic pneumolog: „Bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii”

(Last Updated On: July 2, 2020)

Prof. dr. Traian Mihăescu, medic pneumolog din Iași, susține că se cheltuiesc prea mulți bani pe medicamente pentru tratarea coronavirusului și că, în realitate, bolnavul se vindecă singur.

„În condițiile în care nu există studii clinice randomizate cu rezultate clare, afirmația că «tratamentul antiviral a vindecat bolnavul» poate fi foarte bine contrabalansată cu afirmația «bolnavul s-a vindecat în ciuda tratamentului cu viză antivirală».

Declarație controversată. Medic pneumolog:  „Bolnavul se vindecă singur de coronavirus. Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii” 1

Deci să nu cădem în capcana «tot ce merge bine e din cauza tratamentului antiviral, tot ce merge prost e din cauza infecției virale necontrolate». Bolnavul se vindecă singur de coronavirus.

Se cheltuiesc mulți bani pe tratamente iluzorii. Sau, cum spunea profesorul Andrew Khalil: «Dacă pacientul merge bine, presupui că e de la medicație. Dacă pacientul evoluează rău, presupui ca e de la boală, fără a recunoaște efectele secundare», a declarat Traian Mihăescu, citat de antena3.ro.

Pe de altă parte, prof. dr. Traian Mihăescu susține că Hidroxiclorochina și Kaletra, medicamentele pacienților cu COVID-19, nu sunt utile pentru tratarea acestora.