Acum e bine? Suciu Calin: „550 de pacienți infectați cu coronavirus externați în două zile. Bolnavii de COVID pleacă acasă exact în momentul în care începem să avem probleme cu rata de contaminare. Cum s-a ajuns la o astfel de situație idioată și cine e de vină?”

(Last Updated On: July 8, 2020)

550 de persoane infectate cu coronavirus au fost externate din spitale. Nu există măsuri pentru ca aceștia să stea izolați la domiciliu astfel că îi vom regăsi în magazine, pe stradă, în parcuri. Porți mască?

Suciu Calin: „550 de pacienți externați în două zile. Bolnavii de COVID pleacă acasă exact în momentul în care începem să avem probleme cu rata de contaminare. Practic s-a instaurat haosul, pentru că nici cetățenii români care se reîntorc din zone „galbene” nu mai pot fi obligați să se autoizoleze.

Acum e bine? Suciu Calin: „550 de pacienți infectați cu coronavirus externați în două zile. Bolnavii de COVID pleacă acasă exact în momentul în care începem să avem probleme cu rata de contaminare. Cum s-a ajuns la o astfel de situație idioată și cine e de vină?” 1
(foto arhiva)

Cum s-a ajuns la o astfel de situație idioată și cine e de vină? Guvernul, adică PNL s-a bazat pe legea 95/2006 care permite ministrului sănătății să decidă internarea obligatorie a pacienților sau suspecților care datorită naturii bolilor infecțioase de care suferă, sau sunt posibil contaminați, prezintă risc de contaminare a populației.

Bolile contagioase susceptibile să provoace epidemii și bolnavii respectivi au beneficiat întotdeuna de un regim special, bolnavii fiind izolați până la vindecare în spitale dedicate, pentru a nu-și contamina aparținătorii și concetățenii, pentru a nu declanșa focare epidemice..Sunt de acord că datorită acestei incompetențe care ne macină guvernul n-a gestionat corect și la timp situația asimptomaticilor, dar de aici până a fi externate persoane pozitive și cele carantinate, „la cerere” pentru că nu și-au dat acordul de a fi internate, ar trebui să fie o distanță!

Pentru că acum CCR decide că legea 95/2006 cică n-ar fi fost constituțională și aruncă toate măsurile de prevenție anti COVID în aer. 🤬 Adică 14 ani a fost și acuma gata, s-a terminat!

De acord, legea e imprecisă în formă dar bine intenționată în fond. Cum s-a ajuns la această decizie aberantă? (…)

Guvernul va încerca să remedieze situația printr-o OUG. Bun, și noi cetățenii de bună credință ce ne facem până atunci? Pentru că cei externați procedează conform conștiinței fiecăruia. Probabil că unii s-au autoizolat, dar în mod sigur e plin de ei pe strâzi, în mall-uri, în parcuri, pe plaje! (…)”

Ministrul Sănătății, citat de Digi 24: Dacă este să facem o evaluare de ieri până azi, deși azi avem 250 de cazuri noi, avem o diferență de număr de pacienți din spitale de 550. Deci avem 550 de pacienți mai puțini internați în spitale”.