MAE a obţinut noi informaţii despre românca infectată cu coronavirus plecată în vacanță în Grecia

(Last Updated On: July 5, 2020)

Ministerul Afacerilor Externe anunță  că românca depistată pozitiv în Grecia a plecat cu avionul din București în Heraklion.

„În continuarea precizărilor transmise referitoare la cazul turistului român confirmat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 în Grecia – Insula Creta, MAE precizează că, în urma solicitării Ambasadei Romaniei la Atena de clarificare a circumstanțelor cazului, autoritățile elene au informat că cetățeanul român a sosit în Creta la data de 1 iulie (și nu 2 iulie, așa cum comunicaseră inițial aceleași autorități elene), cu o cursă charter directă pe ruta București – Heraklion.

MAE a obţinut noi informaţii despre românca infectată cu coronavirus plecată în vacanță în Grecia 1

De asemenea, conform informațiilor transmise de autoritățile elene, cetățeanul român a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată în care își va efectua carantina împreună cu un membru al familiei. Starea persoanei infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală”, anunță MAE, potrivit stiripesurse.ro. 

Razvan Pascu: „Idee pentru autoritățile române. În atenția: Raed Arafat, Nelu Tătaru, Marcel Vela

O turistă din România care a ajuns cu un zbor în insula Creta din Grecia a fost diagnosticată azi pozitiv cu Covid. Turista călătorea împreună cu soțul, care a ieşit negativ.

Cred că un exercițiu foarte util pentru Statul Român ar fi ca toți turiştii care se vor întoarce cu acel zbor peste o săptămână (daca a fost vorba de zbor charter, şi nu a zburat cu companie de linie via Atena) să fie testați la întoarcerea în România, pe aeroport. La cererea autorităților, tour-operatorul/compania aeriană poate furniza lista de pasageri, ca să nu se “rătăcească” vreun test/turist.

Astfel, vom avea o imagine foarte clară asupra posibilității de infectare şi transmiterii virusului în avion (sau nu).

Ştiu că rezultatul de pe un singur avion de pasageri nu poate avea neapărat valoare statistică la nivel de țară, dar cred că ar fi important pentru liniştirea (sau nu) a opiniei publice cu privire la zborurile cu avionul”.