Violențe în America. Ovidiu: „După ce varul meu mi-a scris aseară ca a trebuit sa închidă din nou restaurantul am urmărit un pic știrile din Nashville. Ca ardea primăria si tribunalul din Nashville, e deja șocant si ieșit din comun: la noi doar la mineriade a fost incendiu la guvern in ’91 parca, nu îmi amintesc in România sa fi ars vreodată un tribunal sau primărie de oraș, indiferent de context. Dar mai șocantă mi s-a părut …”

(Last Updated On: June 1, 2020)

Violențele au cuprins America după ce un bărbat de culoare a fost ucis de polițiști. Chiar fiica primarului New York-ului, Bill de Blasio, a fost arestată sâmbătă noapte în timpul unui protest din apropiere de Union Square, în Manhattan, anunță Realitatea. 

Pe Facebook, Ovidiu Barz a sris: „După ce varul meu mi-a scris aseară ca a trebuit sa închidă din nou restaurantul din cauza stării de asediu, de abia deschis după 2 luni de lock-down, am urmărit un pic știrile din Nashville, pentru ca am vizitat orașul de mai multe ori (unul dintre cele mai faine din SUA, pentru cei care eventual veți vizita America). E într-un stat fruntaș la income / capita, printre cele mai bune nivele medii de trai.

Violențe în America. Ovidiu: „După ce varul meu mi-a scris aseară ca a trebuit sa închidă din nou restaurantul am urmărit un pic știrile din Nashville. Ca ardea primăria si tribunalul din Nashville, e deja șocant si ieșit din comun: la noi doar la mineriade a fost incendiu la guvern in '91 parca, nu îmi amintesc in România sa fi ars vreodată un tribunal sau primărie de oraș, indiferent de context. Dar mai șocantă mi s-a părut ...” 1 Violențe în America. Ovidiu: „După ce varul meu mi-a scris aseară ca a trebuit sa închidă din nou restaurantul am urmărit un pic știrile din Nashville. Ca ardea primăria si tribunalul din Nashville, e deja șocant si ieșit din comun: la noi doar la mineriade a fost incendiu la guvern in '91 parca, nu îmi amintesc in România sa fi ars vreodată un tribunal sau primărie de oraș, indiferent de context. Dar mai șocantă mi s-a părut ...” 2 Violențe în America. Ovidiu: „După ce varul meu mi-a scris aseară ca a trebuit sa închidă din nou restaurantul am urmărit un pic știrile din Nashville. Ca ardea primăria si tribunalul din Nashville, e deja șocant si ieșit din comun: la noi doar la mineriade a fost incendiu la guvern in '91 parca, nu îmi amintesc in România sa fi ars vreodată un tribunal sau primărie de oraș, indiferent de context. Dar mai șocantă mi s-a părut ...” 3

Cat am cunoscut eu America si americanii pot spune 99% sigur ca ce se întâmplă acum spulbera orice șansă a lui Joe Biden(si asa puține, fiind de departe cel mai slab candidat democrat din ultimii 40 de ani).

Ca ardea primăria si tribunalul din Nashville, e deja șocant si ieșit din comun: la noi doar la mineriade a fost incendiu la guvern in ’91 parca, nu îmi amintesc in România sa fi ars vreodată un tribunal sau primărie de oraș, indiferent de context.

Dar mai șocantă mi s-a părut imaginea asta: un steag american incendiat. Deci…nu ești nene in Gaza, nu ești in Beirut! Numai cine nu ii cunoaște deloc, dar deloc pe americani își poate imagina ca incendiindu-le steagul le câștigi simpatia.

Evident ca ce s-a întâmplat cu Floyd a fost extrem de grav si manifestațiile se justifica (violentele însa nu). Dar nu, niciodată nu vei câștiga votul sau simpatia unui american incendiindu-i drapelul. După cum vedeți in fotografie, incendiatorii sunt albi, activiști de care or fi. In acest moment Trump e ca Băsescu in 2009 sau ca Johannis in 2019: poate dansa nud si mort de beat pe un altar in biserica, nu prea are cum sa piardă, opoziția la el e praf si pulbere”.