Valul doi! California a închis iar barurile după ce le-a redeschis în 19 iunie! Florida, 9.585 infectări într-o zi! Ovidiu Barz: „Texasul si Florida au decis sa re-inchida barurile, iar Florida plajele de abia deschise, datorita exploziei de noi infectari cu Covid”

(Last Updated On: June 29, 2020)

Valul doi lovește puternic în Statele Unite. Guivernatorii din câteva state americane au decis să închidă iar barurile și plajele, pe care le-au redeschis acum câteva zile.

Guvernatorul Californiei, democratul Gavin Newsom, a ordonat duminică închiderea barurilor din Los Angeles şi din alte şase comitate ale acestui stat din sud-vestul american care cunoaşte o revenire a pandemiei de COVID-19, informează Digi 24. 

Valul doi! California a închis iar barurile după ce le-a redeschis în 19 iunie! Florida, 9.585 infectări într-o zi! Ovidiu Barz: „Texasul si Florida au decis sa re-inchida barurile, iar Florida plajele de abia deschise, datorita exploziei de noi infectari cu Covid” 1

„Din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, California ordonă barurilor să închidă la Fresno, Imperial, Kern, Kings, Los Angeles, San Joaquin şi Tulare”, a scris pe Twitter Gavin Newsom, „recomandând” altor opt comitate, printre care cel al capitalei statului, Sacramento, să facă acelaşi lucru.

Los Angeles, al doilea oraş ca mărime din Statele Unite, a permis redeschiderea barurilor la 19 iunie.

„Nu putem continua cum am făcut în ultimele săptămâni. Nu sunt naiv, oamenii interacţionează, iar asta creşte riscul propagării virusului”, a avertizat în cursul săptămânii guvernatorul Newsom, potrivit Agerpres.

Florida si Arizona au inregistrat varfuri de contaminari cu noul coronavirus, o dovada a cresterii raspandirii bolii in unele state din sudul si vestul Statelor Unite care pune in discutie o iesire din izolare angajata de cateva saptamani, relateaza Reuters, preluat de ziare.com. 

Florida a anuntat sambata 9.585 de contaminari – un varf a doua zi la rand -, iar Arizona a inregistrat 3.591 de cazuri de covid-19 – egalandu-si varful de la 23 iunie.

Statele Unite au inregistrat peste 45.000 de contaminari vineri – un varf de la inceputul epidemiei potrivit Reuters.

America a depasit sambata pragul de 2,5 milioane de contaminari cu noul coronavirus.

Florida si Texasul s-au aflat printre cele mai active state, din mai, in ridicarea masurilor de izolare impuse in vederea opririi raspandirii epidemiei.

Ovidiu Barz: „Texasul si Florida, ambele avand guvernatori republicani, au decis sa re-inchida barurile, iar Florida plajele de abia deschise, datorita exploziei de noi infectari cu Covid.

Valul doi! California a închis iar barurile după ce le-a redeschis în 19 iunie! Florida, 9.585 infectări într-o zi! Ovidiu Barz: „Texasul si Florida au decis sa re-inchida barurile, iar Florida plajele de abia deschise, datorita exploziei de noi infectari cu Covid” 2

Romanul conspirationist: e un aranjament, nu e nimic, simpla raceala, Bill Gates, au declarat iar cazuri sa tina conspiratia in picioare, etc. Eventual asociate toate cu termenul “comunist”.

Doar ca Greg Abbott, guvernatorul Texasului si Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, sunt amandoi guvernatori republicani, din zona tea-party chiar, care pot fi banuiti de orice, numai de comunism nu. Ambii sunt apropiati de Trump si amandoi l-au sustinut inca din faza de alegeri primare, din interiorul partidului republican, fiind esentiali in ambele victorii ale lui Trump, in primare si in prezidentiale, datorita numarului mare de electori pe care statele lor ii au.

Din pacate boala, ca orice dezastru, fie el cutremur, razboi, inundatie nu are ideologie sau doctrina, nu are religie sau natioanalitate. Si nici nu-i pasa de teorii conspirationiste.

BTW: nu e prima data cand vad termenul “comunist” folosit extrem de caraghios: acum cativa ani o colega mai tanara tefelista venita din concediu dintr-o tara europeana era indignata de cat de “comunisti” sunt aia pe acolo. Cand i-am cerut detalii i-a descris pe aia drept “comunisti” pentru ca erau unii imbracati la costum si cam scortosi, altii cereau reguli stricte de acces sau comportament in restaurant, altii te amendau daca mergeai pe pista de biciclisti etc. “Niste scortosi incruntati”, asa i-a descris ea pe comunisti.

Azi aflu de la un tanar roman care se pretinde “conservator” ca Abbott si DeSantis sunt “comunisti”, ca au re-inchis barurile 🤪”.