Vaccinul românesc împotriva noului coronavirus este gata. Medicul Virgil Păunescu: „Vaccinul e gata şi acum şi lucrăm pe celule”. Când va fi folosit de români

(Last Updated On: June 27, 2020)

Cercetătorii de la Oncogen Timișoara anunță că vaccinul anti-coronavirus este gata și acum trebuie să intre în cele 3 faze de testare, pe voluntari.

„Vaccinul e gata şi acum şi lucrăm pe celule. Nu poate fi folosit până nu primim toate aprobările şi nu urmăm paşii. Vaccinul ca atare trebuie să treacă prin 3 faze Cu exactitate, sper, în două-trei luni să obţinem acordul pentru studiul de fază I, care înseamnă câteva zeci de voluntari. Dacă nu păţesc nimic şi lucrurile merg bine, pentru că se testează toxicitatea, primeşti avizul pentru studiul de fază II. Dacă lucrurile vor merge bine, probabil că la anul va fi pe piață.
Vaccinul românesc împotriva noului coronavirus este gata. Medicul Virgil Păunescu: „Vaccinul e gata şi acum şi lucrăm pe celule”. Când va fi folosit de români 1

Calea de intrare fiind nazală, oculara şi digestiva în momentul în care dai, cum mi-am pus eu picături, vaccinul s-a dus în nas, s-a adus în tubul digestiv şi am avut şi tulburări digestive şi îţi protejează şi ochii, deci protejează toate căile de intrare.”, a spus medicul Virgil Păunescu, citat de rador și preluat de stiripesurse.ro. 

“Aici se va face analiza preclinică, iar în cadrul Institutului Cantacuzino se vor face studiile efective pe animale, studiile în vivo pe animale vii. Nu putem să vorbim în momentul de față decât de un design, prototip şi abia apoi dacă va fi validat pe animale vom avea un candidat de vaccin pentru uz uman.”, a explicat dr. Raul Pătrașcu, manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Laboratoarele Institutului Cantacuzino sunt singurele din ţară care fac posibile aceste testări, informează PRO TV.

“Institutul Cantacuzino încearcă să susţină prin tot ce va putea el în această activitate de cercetare, de dezvoltare a vaccinului anti SARS-COV-2. Nu puteam să refuzăm, să stăm deoparte şi să privim cum această boală îşi face de cap.”, a precizat col. dr. Florin Oancea, comandant Institutul Naţional de Cercetare Cantacuzino.

OncoGen este singurul centru din estul Europei aflat pe lista Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care are în testare un vaccin anti SARS-COV-2.

OncoGen: „Vaccinul dezvoltat de OncoGen împotriva virusului SARS-nCoV-2 va fi administrat intranazal; fie sub formă de picături, sau prin pulverizare.
Administrarea unui vaccin se poate face: fie prin injecție, fie intranazal, fie prin piele (skin patch). Noi am ales această metodă, intranazală, luând în considerare felul în care virusul SARS-nCoV-2 pătrunde în corpul uman”.