FELICITĂRI! Un profesor român a câștigat Nobelul Austriei. Vlad Mixich: „Cel mai important premiu științific acordat în Austria, în valoare de 1,5 milioane de Euro, tocmai a fost câștigat de Adrian Constantin”

Un profesor român, născut la Timișoara, a câștigat un important premiu în Austria, considerat Nobelul Austriei.

Vlad Mixich: „Cel mai important premiu științific acordat în Austria, în valoare de 1,5 milioane de Euro, tocmai a fost câștigat de un matematician român, născut la Timișoara (unde a și făcut liceul Lenau): Adrian Constantin.â

FELICITĂRI! Un profesor român a câștigat Nobelul Austriei.  Vlad Mixich: „Cel mai important premiu științific acordat în Austria, în valoare de 1,5 milioane de Euro, tocmai a fost câștigat de Adrian Constantin” 1

Adrian Constantin (în foto) este unul dintre cei mai citați matematicieni din lume și premiul Wittgenstein 🏺 este considerat Nobelul Austriei: în juriu sunt laureați Nobel, câștigătorul e mediatizat și cei mai importanți politicieni austrieci se trag în poză cu el.

În toată presa austriacă a fost anunțat că în acest an “un matematician născut în România” a câștigat prestigiosul premiu pentru cercetarea lui în domeniul modelării matematice a mișcării valurilor și curenților, dar și pentru numărul mare de cercetători de vârf care s-au format în echipa lui.

E o poveste foarte faină, cu potențial de inspirație și de stârnit curiozitatea. Mediatizată în Austria, aproape deloc la noi în România.

Pentru că într-o țară în care ministerele duduie de pile politice incompetente sau de șmecherași fără scrupule cu facultăți de mucava, nu e în interesul niciunuia dintre marii puternici să promoveze serios astfel de români.
O fac doar când nu mai au încotro.

Rețeta e veche de când lumea: vrei să obții un popor ușor de iobăgit, distruge-i educația și modelele adevărate”.