Un nou virus gripal cu „potențial de pandemie” a fost descoperit în China. Se poate dezvolta și se poate înmulți în celulele de pe căile respiratorii umane

(Last Updated On: June 30, 2020)

Este din nou alertă în lumea medicală după ce s-a descoperit în China o nouă tulpină de gripă care are potențialul de a deveni pandemică.

Jurnaliștii de la BBC spun a apărut recent și este transportată de porci.
Cercetătorii sunt îngrijorați că ar putea suferi mutații în continuare, astfel încât să se poată răspândi cu ușurință de la o persoană la alta și să declanșeze un focar global, anunță Hotnews.
Un nou virus gripal cu „potențial de pandemie” a fost descoperit în China. Se poate dezvolta și se poate înmulți în celulele de pe căile respiratorii umane 1
(foto arhiva)

Ei spun că virusul are „toate reperele” de a fi extrem de adaptat pentru a infecta oamenii – și are nevoie de monitorizare atentă.
Deoarece este nou, oamenii ar putea avea o imunitate mică sau deloc la virus.

Noua tulpină de gripă identificată în China este similară gripei porcine din 2009, dar cu unele modificări noi.

Până în prezent, nu a reprezentat o mare amenințare, dar prof. Kin-Chow Chang și colegii săi care au studiat-o, spun că este una care trebuie ținută sub supraveghere.

Virusul, pe care cercetătorii îl numesc G4 EA H1N1, se poate dezvolta și se poate înmulți în celulele de pe căile respiratorii umane.
Ei au găsit dovezi ale infecției recente la persoane care au lucrat în abatoare și industria porcină din China.

Vaccinurile antigripale nu par să protejeze împotriva acestuia, deși ar putea fi adaptate pentru a face acest lucru, dacă este nevoie.

Prof. Kin-Chow Chang, care lucrează la Universitatea Nottingham din Marea Britanie, a declarat pentru BBC: „Acum suntem distrași cu coronavirusul și pe bună dreptate.

Deși acest nou virus nu este o problemă imediată, el spune: „Nu ar trebui să-l ignorăm”.

Oamenii de știință scriu în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences că măsurile pentru controlul virusului la porci și monitorizarea îndeaproape a populațiilor în lucru ar trebui implementate rapid.