Cercetătorii români anunță un test Covid pentru acasă, asemănător celui pentru sarcină. „Este ca un fel de test de sarcină, ca să aveţi o imagine mai clară. Este o metodă gen PCR şi încercăm să folosim ca metodă saliva”

O echipă de cercetători români lucrează la test COVID-19 inedit care ar putea fi gata într-un an și jumătate.

Testul va arăta ca un test de sarcină și va costa în jur de 4 euro.

Cercetătorii români anunță un test Covid pentru acasă, asemănător celui pentru sarcină. „Este ca un fel de test de sarcină, ca să aveţi o imagine mai clară. Este o metodă gen PCR şi încercăm să folosim ca metodă saliva” 1

Ciprian Iliescu, doctor în tehnologie mecanică la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie, conduce echipa, care vrea să facă şi alte tipuri de kituri, utile pentru testarea simultană a 20-50 de persoane, pentru instituţii, anunță stiripesurse.ro.

„Este ca un fel de test de sarcină, ca să aveţi o imagine mai clară. Este o metodă gen PCR şi încercăm să folosim ca metodă saliva”, spune Ciprian Iliescu.

„Ne propunem standardizarea unui protocol rapid de extracţie a ARN-ului viral, acest lucru poate fi implementat în această pandemie, dar şi pe viitor, în detecţia altor patogeni”, spune Graţiela Grădişteanu, cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Cercetare al Universităţii Bucureşti.