„Super-răspânditorii” de COVID-19, noul pericol ce poate favoriza apariția valului doi de coronavirus. Cine sunt ei?

(Last Updated On: June 1, 2020)

Specialiștii atrag atenția asupra unor cazuri de „super-răspânditori” de COVID-19, ce pot favoriza apariția unui al doilea val de infectări.

La scurt timp după ce totul a revenit la normal în Germania, pe 6 mai, aproximativ 100 de persoane au fost infectate cu un nou coronavirus în timpul unui serviciu la Biserica Evanghelică din Frankfurt, informează stirileprotv.ro.

„Super-răspânditorii” de COVID-19, noul pericol ce poate favoriza apariția valului doi de coronavirus. Cine sunt ei? 1

Autoritățile germane se tem că o astfel de „super-răspândire” ar putea aduce spectrul înfricoșător al celui de-al doilea val COVID-19. Odată ce rata totală a infecției scade, oamenii de știință discută despre așa-numiții „super-răspânditori”, pacienți care răspândesc coronavirus la un număr mare de oameni.

Este nevoie doar de câțiva „super-răspânditori” pentru a produce o epidemie, dovadă fiind Coreea de Sud, cu celebrul pacient #31 a infectat de unul singur peste 100 de persoane în februarie.

Oamenii de știință nu pot prezenta decât ipoteze pentru a afla cine ar putea fi un „super-răspânditor”. Ei spun că ar putea fi persoanele cu un sistem imunitar relativ slab sau cele aflate în stadiile incipiente ale bolii. În ambele cazuri, încărcătura virală este crescută, ceea ce sugerează că acestea pot fi mai contagioase.

Unii au speculat că respirația joacă un rol particular în această chestiune. O persoană care respiră rapid, cu o respirație relativ profundă, ar putea să devină un astfel de „super-răspânditor”.