Reactie dura a Salvamontului dupa ce o femeie a dezrădăcinat şi a luat acasă o tufă de bujor de munte. „Tufele distruse de bipedul din imagine au cel putin 30 de ani si se vor usca imediat…”

(Last Updated On: June 29, 2020)

O femeie a fost fotografiată ducând în mână o tufă generoasă de bujor de munte, cu tot cu rădăcini, o specie protejată în România.

In prezent rhododendronul este una din plantele aflate pe cale de disparitie si este protejat prin lege. Fiind o planta care creste in conditii climaterice si de relief foarte specifice, el nu tolereaza transplantari, lucru care face imposibila introducerea acestuia in gradini, informează ziare.com.

Reactie dura a Salvamontului dupa ce o femeie a dezrădăcinat şi a luat acasă o tufă de bujor de munte. „Tufele distruse de bipedul din imagine au cel putin 30 de ani si se vor usca imediat...” 1

Persoana care a fotografiat femeia cu tufa de bujori în mână se întreabă ce amendă a luat pentru gestul său, iar Salvamont Argeş a postat pe Facebook un mesaj foarte dur.

“Reamintim troglodiţilor că bujorul de munte e specie protejată şi se iau amenzi grase la buget. În plus, NU se poate răsădi. Tufele distruse de bipedul din imagine au cel puţin 30 de ani şi se vor usca imediat…În ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoală nimic, în plus, planta fiind hepato-toxica”, se arată în postare, potrivit observatornews.ro.

Femeia are în mână o tufă de bujor de munte, iar în cealaltă un alt tip de floare, sau plantă, colectată în timpul vizitei sale.