Raed Arafat, reație dură la adresa lui Cezar Ionașcu, consultantul care îndeamnă oamenii la nepurtarea măștii: „Eu aș fi primul care l-aș da în judecată! E vorba de libertatea de a ucide oamenii, de a induce teroare”

(Last Updated On: June 30, 2020)

Raed Arafat a avut o reacție dură la adreasa lui Cezar Ionașcu, cel care îi îndeamnă pe oameni la nepurtarea măștii de protecție în contextul pandemie de coronavirus.

„Aici nu mai vorbim de libertatea de exprimare, e vorba de libertatea de a ucide oamenii, de a induce teroare. E un context de sănătate publică, pandemic și mesajul dat tinerilor, care sunt un vector de transmisie, ei nu sunt un pericol imediat, iar această campanie de renunțat la măști, de nerespectare a regulilor, este contrară legislației.

Raed Arafat, reație dură la adresa lui Cezar Ionașcu, consultantul care îndeamnă oamenii la nepurtarea măștii: „Eu aș fi primul care l-aș da în judecată! E vorba de libertatea de a ucide oamenii, de a induce teroare” 1

Problema e că se pune în orice magazin, orice locație. Există riscul amenzii pentru cei care nu respectă regulile. În transportul în comun poate fi refuzată urcarea persoanei fără mască.

Dacă e sub incidența legii, asta nu mă pronunț eu, ci juriștii, induce o idee și încearcă să-mi transmisă deschis un mesaj de la cel din spatele campaniei. E un mesaj pentru tineri să nu respecte regulile.

Nu este dreptul unei persoane, individual, eu nu vreau să respect regulile de transmitere a unei infecții. E o campanie în care fiecare individ e încurajat să vină să nu respecte regulile. Ce vină are o persoană cu comorbidități?

Trebuie cu toți să respectăm regulile. Numărul cazurilor este în creștere. Este bine să purtăm mască. Dacă unii nu se protejează, măcar să ne protejăm noi”, explică Raed Arafat la GÂNDUL LIVE.

Consultatul de imagine care a fost filmat în timp ce striga în urmă cu două săptămâni în Piața Obor „Dă-ți masca jos!” și care promovează pe rețelele de socializare un videoclip cu același îndemn explică în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE de ce face aceste demersuri.

Demersurile mele nu sunt nici împotriva sistemului, ca să începem cu un disclaimer absolut, nici împotriva legilor, sunt pur și simplu.

Ceea ce am desfășurat în Piața Obor ca acțiune este o chemare la liber arbitru. Avem predestinări în viața asta și avem liber arbitru. Deci avem dreptul să decidem pentru noi în baza educației. Doar că educația ar trebui să fie mai mult decât unilateralizată cum e la noi. Ar trebui să fie mul, mult diferențiată între tot felul de aspecte. Educație nu înseamnă știrile care curg către noi.