Primele amenzi pentru românii care nu poartă mască

(Last Updated On: June 29, 2020)

Timid, polițiștii au început iar să dea amenzi. Nu este prea târziu având în vedere numărul mare de infectări din ultima perioadă.

Polițiștii din București au dat 20 de amenzi în noaptea de sâmbătă spre duminică bucureștenilor prinși că nu poartă mască de protecție în spaţii publice închise, spaţii comerciale şi la locul de muncă., anunță Digi 24.

Primele amenzi pentru românii care nu poartă mască 1

Poliția Capitalei a anunțat duminică că operațiunea surpriză a vizat 146 de companii din București, iar echipele mixte de control au dat 60 de amenzi în valoare de 86.800 de lei, potrivit Mediafax.

Dintre acestea, 29 de amenzi în valoare de 56.400 de lei au fost date pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Echipele de control au sancționat operatorii economici care nu au organizat activitatea în aer liber sau nu au asigurat la intrare triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu cât şi pentru vizitatori”, au precizat polițiștii.

S-au dat alte amenzi și pentru tulburarea liniștii și ordinii publice sau pentru nerespectarea legislației privind protecția consumatorilor.