O fetiță a făcut un șoc după ce a primit, inițial, 6 la matematică, la Evaluarea Inițială. Părinții s-au speriat că a făcut semipareză. La recorectare a primit 10

(Last Updated On: June 30, 2020)

Unii profesori își bat joc de elevi la unul dintre cele mai importante examene, Evaluarea Națională. O fetiță din Gorj a intrat în șoc după ce profesorii iau dat nota 6 la matematică. La recorectare a primit 10.

Părinții au fost nevoiți să-i dea calmante ca să o liniștească, s-au speriat că face semipareză, anunță Digi 24. 

O fetiță a făcut un șoc după ce a primit, inițial, 6 la matematică, la Evaluarea Inițială. Părinții s-au speriat că a făcut semipareză. La recorectare a primit 10 1

Directorul școlii unde învață fetița, considerată una dintre cei mai buni elevi din localitate, este revoltat și spune că după o astfel de greșeală , profesorii corectori ar trebui dați afară din învățământ.

Eleva este una dintre cei doi elevi din Gorj ale căror lucrări la matematică au fost recorectate și au fost notate cu note mult mai mari decât cele inițiale.

Astfel, fata a primit nota 6, iar după recorectare a luat 10. La limba română obținuse nota 9.80. Un coleg al ei a primit la Matematică 2.20, iar după recorectare nota i-a fost crescută la 7.90.

Cei doi sunt din localitatea Bălteni.

Directorul Liceului Bălteni, căruia îi este arondată Școala din satul Peșteana Jiu, Constantin Deaconescu, a declarat pentru presa locală că fetița a avut nevoie de calmante din cauza șocului suferit. Părinții s-au temut că începuse să aibă o semipareză la gură, a spus Constantin Deaconescu.

Profesorul a fost revoltat de o asemenea situație și spune că greșeala este de neacceptat, iar părinții copiilor intenționează să depună o petiție la Ministerul Educației.

Lucrările copiilor au fost corectate de profesori din Dolj.