O farmacie din România vinde Euthyrox doar la pachet cu o cutie de măști la 300 lei

(Last Updated On: June 1, 2020)

O farmacie din Baia Mare a fost acuzată că i-a obligat pe clienți să cumpere cutii cu măști igienice pentru 300 de lei. Acuzațiile vin după ce mai mulți localnici care au mers la farmacie pentru a cumpăra Euthyrox s-au plâns că farmacistul le-a condiționat medicamentele de cumpărarea unei cutii cu măști de 300 de lei.

Euthyrox costa mai putin de 10 lei.

O farmacie din România vinde Euthyrox doar la pachet cu o cutie de măști la 300 lei 1

“Cand m-am dus la farmacie mi-au spus ca imi comanda Euthyroxul dar ca trebuie sa comand si o cutie de masti de 300 lei, cu 50 de bucati. Nu se poate asa ceva! Acum gasesti si masti cu 1,5 lei sau 2 lei.

Eu trebuie sa dau practic 300 lei ca sa-mi pot lua medicamentul care costa 9 lei! Este o farmacie pe bd. Traian. Farmacista a spus ca poate sa-mi comande, dar depozitul conditioneaza medicamentul de comanda de masti. Nu am patit numai eu asa. Mai am o colega de serviciu careia i s-a intamplat la fel”, a declarata o baimareanca pentru Axa News Maramures, preluată de ziare.com

La randul sau, Colegiul Farmacistilor Maramures a transmis ca astfel de practici sunt de condamnat.

“Asa ceva nu este corect. Este o minciuna. Mastile se comanda de la depozite tehnico-medicale. Acestea nu au voie sa puna pe piata medicamente. Mastile se comanda dintr-o parte, iar medicamentele din alta.

Sigur ca daca te-ai stocat cu masti, acum vrei sa le vinzi. Nu este voie sa conditionezi niciun medicament. Astfel de practici trebuie sanctionate. Astfel de lucruri nu o sa vezi niciodata la o farmacie individuala”, a declarat Simina Timis, presedintele Colegiul Farmacistilor Maramures, conform sursei citate.