Nu se mai deschid restaurantele. Nelu Tătaru: S-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare

(Last Updated On: June 29, 2020)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că recomandările experților sunt de a amâna noile măsuri de relaxare anunțate pentru 1 iulie.

„S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazuril în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie.

Nu se mai deschid restaurantele. Nelu Tătaru: S-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare 1

Umărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică”, a spus Tătaru la Digi24.

Tătaru a adăugat că aceste reguli nu au fost respectate în ultimlele două săptămâni de către unii dintre români, ceea ce a dus la o creștere a numărului de infectări cu COVID-19.

„În măsura în care evoluția va deveni favorabilă, ne gândim și la alte măsuri de relaxare. În perioada următoare, văznd că avem stabilă o săptămână în care scade numărul de cazuri noi și transmiterea comunitară scade și ea, atunci putem să ne gândim la măsuri de relaxare. Rămâne ca fiecare intre noi să gestionăm fiecare măsură de relaxare”, a precizat ministrul.