Infectat. Prima școală din România închisă deja din cauza coronavirusului. Azi ar fi trebuit să fie 100 de elevi. O persoană a fost depistată pozitiv cu COVID-19

(Last Updated On: June 2, 2020)

Ministerul Educației a decis reluarea cursurilor începând de astăzi pentru anumite categoriid e elevi. Astăzi a fost deja închisă o școală după ce o persoană a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

Este vorba de școala Şcoala Titu Maiorescu din Iași.

„Au fost testate 9 persoane de la Şcoala Titu Maiorescu, dintre care opt am ieşit negativ la această testare, iar o persoană a ieşit pozitiv. Rezultatele au venit aseară târziu, drept pentru care am luat luat decizia în cursul nopţii să anunţăm elevii şi părinţii de suspendarea cursurilor de pregătire pentru Evaluarea naţională şi suspendarea activităţilor personalului didactic pentru încheierea situaţiei şcolare.

Infectat. Prima școală din România închisă deja din cauza coronavirusului. Azi ar fi trebuit să fie 100 de elevi. O persoană a fost depistată pozitiv cu COVID-19 1

A fost anunţat DSP-ul, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, iar acum aşteptăm ancheta epidemiologică şi vom respecta regulile care ni se vor impune de către DSP”, a menţionat directorul unităţii, prof. Ichim Oana-Mirela, potrivit Ziarul de Iași.

Din primele informaţii obţinute de către Ziarul de Iaşi, persoana infectată cu Covid-19 de la Şcoala „Titu Maiorescu” nu ar face parte din rândul cadrelor didactice, ci ar fi parte a personalului administrativ. Cu toate acestea, părinţii elevilor ieşeni se arată îngrijoraţi de întreaga situaţie şi şe aşteaptă la începerea unui nou val de îmbolnăviri.

„Va fi un haos!”, afirmă un părinte, iar o mamă se întreabă „Doamne, ce au de gând cu copiii noştri??? Chiar să nu facă cineva ceva??? Unde sunt măsurile de siguranţă????”. Un cadru didactic subliniază că va trebui să se întoarcă în şcoală pentru a încheia situaţia şcolară. „Suntem chemaţi în şcoli să încheiem situaţia şcolară! Cine şi cum ne protejează? Doar Dumnezeu!”.